Het eerste exemplaar werd door verschillende kinderen in ontvangst genomen
Het eerste exemplaar werd door verschillende kinderen in ontvangst genomen Foto: Gemeente Gennep

Presentatie Genneps kinderboek ‘De Onvoltooide Reis’

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Gennep | Op dinsdag 5 oktober was de officiële presentatie van het Gennepse kinderboek ‘De Onvoltooide Reis’, geschreven door Gerard Sonnemans en geïllustreerd door Karline Linsen. Dit is inmiddels het derde kinderboek in een reeks van deze auteur en illustrator. Ook de burgemeester van Gennep, Hans Teunissen was aanwezig bij de presentatie.

Het boek gaat over de komst van 90 Molukkers naar Gennep in het voorjaar van 1951. Zij kwamen indertijd uit het verre Indonesië en kregen onderdak in het kamp Genapium. Het was in hun eigen land niet meer veilig voor deze gezinnen, waarvan de mannen trouwe militairen in dienst van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) waren. De regering haalde hen daarom naar Nederland. ‘Voor even maar’, werd hun beloofd. Zodra er een oplossing gevonden was, zouden ze terugkeren naar hun geliefde Molukse eilanden. Maar die oplossing kwam nooit. 

Dit boek vertelt hun verhaal, gezien door de ogen van een groepje jongens uit kamp Genapium en is voor 12,50 euro verkrijgbaar onder andere bij ‘Tourist Info Gennep’ in het oude stadhuis aan de Markt. Als je op zaterdag 16 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur komt dan is Gerard Sonnemans er zelf om het boek te signeren. Je kunt hem dan ook vragen om er een bijzondere opdracht in te schrijven; dat maakt het extra leuk om zelf zo’n boek te hebben of cadeau te geven. Misschien alvast een idee voor de feestdagen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT