Afbeelding
Foto: Gemeente Mook en Middelaar

Speld van Verdienste voor Lee Tonnaer

Openbare publicatie Politiek

Mook | Tijdens de eerste fysieke raadsvergadering dit jaar in de raadszaal van het gemeentehuis in Mook, is afscheid genomen van raadslid Lee Tonnaer. Vanwege de coronacrisis had de gemeenteraad voor de laatste keer in deze raadszaal vergaderd op 12 maart 2020. Het was dus allemaal wat wennen.

De heer Tonnaer, tevens voorzitter van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Mook en Middelaar, heeft afscheid genomen na een raadslidmaatschap van 12½ jaar. Het was een weloverwogen besluit om het lidmaatschap van de gemeenteraad te beëindigen en afscheid te nemen. In de ontslagbrief gaf het raadslid zelf zijn motivatie aan om te stoppen: “het raadswerk vraagt in toenemende mate (te) veel van mij. Dit wordt veroorzaakt door een aantal maatschappelijke ontwikkelingen en door een aantal gezondheidsaspecten die mij belemmeren optimaal te functioneren, niet alleen in het publieke debat in de raadszaal, maar ook en vooral in de frequente contacten met burgers die ik mag vertegenwoordigen”.

Burgemeester Willem Gradisen meldde dat de laatste passage een bevestiging is van de wijze waarop Lee Tonnaer invulling gaf aan het raadslidmaatschap: “namelijk vooral als volksvertegenwoordiger”. Hij bedankte namens de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie Lee Tonnaer voor zijn 12½ jaar raadslidmaatschap en daarmee zijn bijdrage aan de gemeenschap van Mook en Middelaar. Om deze dank en waardering tot uitdrukking te brengen ontving Tonnaer, naast het gebruikelijke afscheidscadeau als raadslid, de gemeentelijke ‘Speld van Verdienste’. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT