De Fast aanvalsters testen het blok van Eurosped
De Fast aanvalsters testen het blok van Eurosped Foto: Jurgen Peters

FAST wint worstelpartij van Eurosped

Eredivisionist FAST heeft zondag de eerste thuisoverwinning behaald. In een meer dan enerverend duel klopte de ploeg uit Sint Anthonis en Gennep het gelijkwaardige Eurosped. Na een 0-2 achterstand kwam FAST in een vijfsetter als winnaar (3-2) uit de bus. (Door Jos Gröniger)

De wedstrijd in de Activiahal was er een met veel gezichten. Beide teams ontliepen elkaar maar weinig en dat was aan het scoreverloop af te lezen. FAST en Eurosped hadden elkaar voortdurend in het vizier of zaten op elkaars hielen.

Dat ervoer de thuisclub in de eerste set toen de zege binnen handbereik lag. Plotseling liep de foutenlast op en konden de gasten dichterbij komen. De strijd om de setwinst werd een worsteling die eindigde bij 27-29 in Vroomshoops voordeel. Ondanks de achterstand tankte FAST zelfvertrouwen. De speelsters van Ivo Martinovic zagen dat er meer te halen was. Daarvoor moest wel een nieuwe tegenslag geïncasseerd worden. Een reeks fouten werd de FAST-ploeg fataal. Met 22-25 kwam Eurosped op 0-2.

In de wetenschap dat ook een 2-0 voorsprong een reële mogelijkheid was geweest, liet FAST in de derde set geen kans. Met enkele verversingen dwong het na een 25-19 setwinst een vierde set af. Daarin wisselde FAST goede momenten af met opeenvolgende fouten. Het bracht Eurosped in de positie de winst veilig te stellen. Een cruciale beslissing (blocktouché of niet?) van eerste scheidsrechter Van Zanten bracht Eurosped bij 21-23 van de wijs. FAST zag de kans waar en trok met 25-23 de stand recht.

De vijfde set was een resumé van het boeiende gevecht in de Activiahal. FAST liep rap uit naar 6-3 maar was in een oogwenk op achterstand gezet (7-10). In een onnavolgbaar scoreverloop hield FAST het hoofd koel en kwam op matchpoint. Een alles typerend misverstand aan Vroomshoopse zijde wierp de thuisploeg de winst in de schoot (15-13).De wisselvalligheid werd door trainer Ivo Martinovic toegeschreven aan het gebrek aan ervaring in zijn team. “We spelen zeker niet slecht maar we moeten leren de mindere momenten sneller te doorbreken. Ik ben tevreden over de inzet en veerkracht.”