Schoolfoto St. Antoniusschool  vijfde klas 1968
Schoolfoto St. Antoniusschool vijfde klas 1968 Foto: Archief Afferden

Gezellige reünie zesde klas Offerse St. Antoniusschool

Algemeen

Afferden |  Op initiatief van Frans van der Putten, Bert Megens, Harrie Beijk en Wim Bendermacher vond zaterdagavond 23 oktober bij ‘t Vertier op Camping Roland de reünie van de zesde klas, schooljaar 1968/1969 van de St. Antoniusschool uit Afferden plaats. (Door Frans Thonen)


Reüniefoto bovenste rij: Peter Keijsers, Clem Honig, Rob Arts, Hay de Groot, Harrie Beijk, oud-meester Wijnhoven, Jos Versteegen, Sjaak Fransman, Bert Megens, Gert Wijers en Jan Gerbecks.
Onderste rij: Ger van den Bergh, Wim Bendermacher, Jan Boskamp, Geert van Oijen, Frans van der Putten, Ton Kerkhof, Jan Clevers, Broer Jaspers en Ger Mooren.

Bijna alle 21 leerlingen van de jongensklas 1968/1969 hadden positief gereageerd om na ruim 52 jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst gezamenlijk herinneringen op te halen. Corona zorgde er echter voor deze reünie niet vorig jaar maar nu pas kon plaatsvinden. Gelukkig zijn alle leerlingen van toen nog in leven en wonen er vijftien nog steeds in ‘Offere’ waarvan vijf zelfs nog in het ouderlijk huis. 

De organisatie had ook drie oud-leerkrachten enthousiast gekregen om deze reünie bij te wonen. Juf Rutten van de eerste klas, juf Raijmakers van de tweede klas en meester Wijnhoven van de vijfde klas. Alle drie keken met voldoening terug op de jaren die zij voor de klas hebben gestaan. Zij luisterden hun herinneringen op met enkele voor de oud-leerlingen nog onbekende anekdotes.  


Juf Rutten, juf Raijmakers en meester Wijnhoven kregen een mooie bos bloemen

De Offerse St. Antoniusschool was een jongensschool die door een muur strikt werd gescheiden van de meisjesschool. Schoolreisjes gingen toentertijd meestal naar een speeltuin of een dierentuin. “Op de terugweg gingen we altijd weer zo nodig naar een oorlogskerkhof”, memoreerde Bert Megens tijdens de inleiding van de reünie. Andere dingen die hij de revue liet passeren waren het schoolzwemmen in het koude buitenbad in Bergen, de halfjaarlijkse controle in de tandartsenbus, het tikspelletje hambalaise op de speelplaats en het voetballen op het veldje.

Twee van de 21 oud-leerlingen, Tom Lomme en Bert Weijers, moesten die zaterdagavond door omstandigheden verstek laten gaan. De anderen, zo bevestigde Bert Megens de volgende dag, konden terugkijken op een heel gezellige en onderhoudende reünie.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT