Archief Well brengt weer een nieuw boek uit op zondag 21 november in De Buun
Archief Well brengt weer een nieuw boek uit op zondag 21 november in De Buun Foto: Archief Well

Boekpresentatie Archief Well in MFC de Buun

Algemeen

Well | Archief Well bracht in 2016 het vierde deel uit van “Well, sporen uit het verleden”. Men vond het weer eens tijd worden om een vijfde editie te presenteren. Het plan was oorspronkelijk om dit in 2020 te doen, maar het uitbreken van de Covid-19 pandemie werd spelbreker in dit voornemen. 

Een jaar later dan gepland ligt er nu toch een nieuwe editie in de ‘boekenwinkel’ van Archief Well. De boekpresentatie staat gepland op zondagmorgen 21 november in MFC de Buun en begint om 10.30 uur.

Het boek omvat 120 pagina’s met gevarieerde onderwerpen. Wellse bijnamen: Arno Hebben alias Bölles, de voorloper van de rijksweg: de Postweg, klokkenmakers familie Remmen, de kasteelvrouwen van Well, bijzondere Wellenaren: Beth Nijsen-Weijs en pater Canutus, het hoofdvaandel van het St. Antoniusgilde, de naam Knicke dorp, Knikkendorp en Knikkerdorp, het verdwenen klooster aan het kermisplein, eerbetoon aan Gerald J. Duffy, acht foto’s Toen en Nu en de oude panden in de Grotestraat zijn enkele voorbeelden van de inhoud. 

Voor de omslag en voor de rubriek Toen en Nu tekende dorpsgenoot Charlène Koolmees, student fotografie, die in het kader van een schoolopdracht haar medewerking verleende. De opmaak en lay-out was in handen van Archief Well-medewerker Eveline van de Venn. Het boek werd samengesteld door de redactie en aangevuld met enkele gastschrijvers. 

Na afloop van de presentatie is het boek direct te koop en kost 15 euro. Daarnaast is het verkrijgbaar bij ‘Alles onder een dak Vissers’ in Well en op de donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur tijdens de openingsuren in MFC de Buun. Als speciale actie voor de komende feestdagen zijn de delen 1 tot en met 4 te koop voor 3,75 per stuk. De hele serie van vijf delen is verkrijgbaar voor 30 euro.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT