Een vrije trap diep in blessuretijd zorgt voor de gelijkmaker
Een vrije trap diep in blessuretijd zorgt voor de gelijkmaker Foto: Achates

Achates in blessuretijd naast Merselo

Ottersum | Met betere papieren ofwel meer punten dan de tegenstander begint Achates aan dit inhaalduel. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen moest door Corona worden uitgesteld, dus op donderdagavond 28 oktober stond deze wedstrijd weer op de voetbalagenda. Een lichtwedstrijd waarbij het gladde veld vooral voor de Roodwitten een lastige handicap bleek. Vaak op ongelukkige momenten gingen de spelers onderuit en in de achterste linie leverde dit hachelijke situaties op. (Door Jan Broekman)

Beide ploegen wilden wel, maar in alle ijver waren de combinaties schaars. Overtredingen over en weer en bij schoten stond het doel steeds op de verkeerde plaats. Kai Bicentini krijgt na ruim een kwartier een prima kans, maar de balaanname is matig en de kans is verkeken. Roel Verkoijen schiet in de 24. minuut nog voorlangs, maar is in de 37. minuut toch trefzeker na het uitkappen van zijn opponent en een strak schot onder keeper Sjoerd Peeters door (0-1). Merselo loert met lange ballen op de snelle vleugelspitsen op counterkansen en is hiermee veel gevaarlijker dan Achates. De tegenstander is gemiddeld nogal wat ouder en geroutineerder/slimmer dan het jeugdige team van Sven Jeuriens. Een paar minuten voor de pauze gaat Yannick Schouten op rechts goed door, maar de afronding is zwak.

De tweede helft is Daniël de Oude vervangen door de fysiek sterkere Pim Konings. Al na een paar minuten is het centrale duo achterin te nonchalant in het duel en Jordy Wismans profiteert hiervan en kan door het midden feitelijk ongehinderd doorlopen. Zijn inzet wordt van richting veranderd en zeilt onbereikbaar voor de Achates keeper in het doel (0-2). Luca Janssen moet na een fors duel naar de kant voor Max van de Brink. In de 56. minuut schiet Robin van Dijck nog uit vermeend buitenspel naast en bespaart Achates een onoverbrugbare achterstand. In plaats daarvan geeft Pim Konings een minuut later de bal goed mee aan Bas Thijssen, die goed binnenschiet (1-2). Dat geeft de burger ofwel het team uit Ottersum weer moed op een beter resultaat. Vanaf dit moment ramt Merselo de bal waar mogelijk buiten het veld en vertragen waar ze kunnen. Bij elk duel storten de Geel-zwarten ter aarde en de vele ‘blessures’ worden blijkbaar zo deskundig door hun knappe verzorgster behandeld, dat ze even later weer over het veld dartelen. Helaas treedt de scheidsrechter nauwelijks op tegen deze bewuste vertragingen. De ene corner na de andere levert voor de thuisclub echter niets op. Max van de Brink kopt hieruit eenmaal snoeihard over en Yannick Schouten mist vandaag scherpte om de verdiende gelijkmaker binnen te tikken of koppen. Invaller Sjoerd Verwaaij wordt nog in stelling gebracht, maar hij schiet van dichtbij over. Het zestienmetergebied is overvol en de irritatie aan Achateszijde neemt toe, waardoor tegen onnodige gele kaarten wordt aangelopen. Toch krijgt Achates de verdiende gelijkmaker in de 97. minuut. Damien Matulessy neemt 25 meter van het doel een vrije trap op rechts, die rechtstreeks in de rechter bovenhoek verdwijnt. Na 99 minuten is het einde wedstrijd. Zondag 31 oktober gaat Achates op bezoek bij Montagnards uit Bergen.