ARBO Rottterdam/FAST verdiende meer dan een punt
ARBO Rottterdam/FAST verdiende meer dan een punt Foto: Website Fast

Fast verliest Limburgse derby

Meijel | De naamsverandering heeft geen invloed gehad op het wedstrijdverloop. In Meijel maakte ARBO Rottterdam/FAST weer een indrukwekkende revival tegen het niet grootse Peelpush. Trainer Ivo Martinovic zag hoe zijn team een 2-0 achterstand ongedaan maakte maar een fractie tekort kwam om de vijfsetter winnend af te sluiten. ARBO Rotterdam/FAST verloor met 3-2 (5-23, 25-23, 27-29, 22-25, 16-14). (Door Jos Gröniger)

Ondanks de nederlaag was de trainer tevreden. “We hebben een punt, maar belangrijker is dat ik positieve ontwikkelingen zag in het team. Zo startten we sterk in de eerste set. Helaas maakten we rond het achttiende punt weer fouten en verloren we de set.”

Na de 25-23 in de eerste zag FAST ook de tweede set met dezelfde cijfers aan de neus voorbijgaan. De teleurstelling werd snel verwerkt, en in een spannende strijd hield het Limburgs-Brabantse team de hoop op een overwinning levend. Met 27-29 werd de achterstand verkleind tot 2-1. De stand kwam in balans nadat de bezoeksters de vierde set met 22-25 wonnen. De ploeg die in set drie en vier in de sterk serverende Lisan Siemonsma en Eline Peeters en de goed ingevallen Michelle Koolen de aanjagers kende, liet zich in de vijfde set overrompelen. Na 6-0 en 8-2 in het voordeel van Peelpush was het uitzicht op een overwinning verdwenen. Trainer Martinovic bracht Veerle van den Heuvel en Silke Bruil binnen de lijnen en kreeg zijn ploeg aan de praat. FAST kwam terug tot 11-11 maar was aan het eind van de worsteling verslagen: 16-14.

De nederlaag biedt Martinovic aanknopingspunten. “We hebben goede dingen laten zien vandaag en zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Het jonge team maakt op cruciale momenten persoonlijke fouten, en die breken ons op. Daar werken we aan. Over vandaag ben ik ondanks de nederlaag tevreden.”

Zondag ontvangt ARBO Rotterdam/FAST debutant Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De nieuwkomer is elfde met drie punten uit vijf wedstrijden. FAST staat met vijf uit zes een plek hoger. De trainer ziet mogelijkheden voor het treffen in de Activiahal in Sint Anthonis. “Draisma Dynamo heeft ook een jong team. Ik schat ons hoger in en vind dat wij favoriet zijn.”