Afbeelding
Foto: Bombakkes

11e van de 11e D’n Aftrap is terug!

Carnaval/Vastelaovend

Gennep | Op donderdag 11 november organiseert de Gennepse Vastelaovendclup ’t Bombakkes wederom D’n Aftrap op de Markt in Gennep. Deze voor iedereen gratis toegankelijke muzikale buitenactiviteit betreft de officiële opening van het vastelaovendseizoen in Gennep. Na de succesvolle eerste editie in 2019 pakt de organisatie dit jaar extra uit met een knallend avondprogramma. Het terrein gaat open om 18.00 uur.

Ook dit jaar is D’n Aftrap een samenwerkingsverband tussen ’t Bombakkes, Hotel de Kroon en Café de Typhoon. Voorzitter Marco Seelen: “Deze samenwerking is de vorige keer goed bevallen, het is logisch dat we die nu voorzetten, we versterken elkaar.” Beide horecabedrijven zijn al jarenlang sponsor van ’t Bombakkes en dragen de vastelaovend een warm hart toe.


De officiële opening zal om 19.11 uur plaatsvinden door alle gemeentelijke prinsen, middels het traditionele steken opzetten. Hierna barst het feest echt los met diverse artiesten. Secretaris en mede organisator Guus Noij: “We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een schitterend programma neer te zetten, met echte toppers zoals de Toddezek en Spik & Span.” Ook zal Pruuf Mar en FEM een optreden verzorgen, dit alles wordt muzikaal omlijst door DJ Hans.

We mogen weer
Na een noodgedwongen rustig carnavalsjaar waarin het grootste deel van de fysieke activiteiten geen doorgang kon vinden is D’n Aftrap het eerste grote gemeentelijke buitenevenement. Prins Ivo kan niet wachten. “Na een rustig carnavalsseizoen door Corona sta ik te popelen om samen met de Gennepse vastelaovendvierders het seizoen te openen en er een groot feest van te maken.” Ook de kersverse nieuwe Bombakkes Vorst Geert Spikmans verheugt zich op D’n Aftrap. “Dit wordt mijn eerste keer in het ‘witte’ jasje, dat wordt zeker een bijzonder moment.”

Gratis toegang
Het evenement is voor alle leeftijden en gratis toegankelijk, dat is uniek. Door deze laagdrempeligheid wil de organisatie zoveel mogelijk vastelaovendvierders van jong tot oud met elkaar verbinden, vastelaovend vieren we immers samen! De organisatie speelt in op de verwachte grote belangstelling. Serkan Gercek van café de Typhoon: “Na het succes van de eerste editie verwachten we een nog grotere toeloop, de horecavoorziening gaan we voor deze editie dan ook fors uitbreiden om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen.”

Covid
Ook D’n Aftrap dient de Covid maatregelen van de Rijksoverheid in acht te nemen. Britt van Arensbergen van Hotel de Kroon: “Natuurlijk houden we ons aan de Covid maatregelen, zoals de verplichte controle van de coronacheck app. Wij verwachten hier geen problemen mee. De mensen zijn het inmiddels gewend.” In verband met deze verplichte controle zal het terrein met hekwerk afgezet worden. De organisatie verzoekt bezoekers zo veel mogelijk per pin te betalen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT