Afbeelding
Foto: Blowups

Blowups uit Heijen bouwt grootste KIA ter wereld

Zakelijk

Heijen | Het bedrijf Blowups uit Heijen is gevestigd op industriegebied De Grens in Heijen en is gespecialiseerd in het fabriceren van 3D-objecten in alle vormen en maten. Een team van 20 vakmensen realiseert dagelijks met traditionele gereedschappen en geavanceerde machines de mooiste en meest uiteenlopende 3D projecten, dit alles van A tot Z in eigen beheer.  

Wie op de A2 langs Breukelen rijdt ziet bij KIA Nederland een opvallend gestalte opdoemen. Een XXL-uitvoering van KIA’s nieuwste EV6, een reuze auto van bijna 10 meter lang, 4 meter breed en 3 meter hoog. Het Heijense Blowups werkte drie maanden lang met een team van zes vakmensen aan de Giant KIAEV6. Het is een spectaculaire uitvergroting en de gelijkenis met de “echte” EV6 is ongekend. Het model is tot in de kleinste details nagemaakt, alleen het formaat geeft prijs dat dit geen echte auto kan zijn.

De XXL KIA is met een robotarm uit piepschuim gefreesd en daarna met glasvezel versterkt polyester bewerkt. De auto is spiegelglad geschuurd, vervolgens in kleur gespoten en er is werkende verlichting ingebouwd. Blowups nam ook de plaatsing voor haar rekening en bracht onlangs het gevaarte van Heijen naar Breukelen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT