Afbeelding
Foto: IVN

‘Boomfeestdag’ bij het nieuwe KEC in Gennep

Openbare publicatie Natuur

Gennep | Op 10 november doet gemeente Gennep weer mee met de jaarlijkse Boomfeestdag. Vanaf 10.00 uur worden er, in het bijzijn van wethouders Rob Peperzak en Rob Janssen, bomen geplant bij het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja in Gennep. Dit is ook meteen het startsein voor de inrichting van het buitenterrein van het KEC.

Bomen maken gezond
Het thema is dit jaar ‘Bomen maken gezond!’. Groen heeft positieve effecten op de gezondheid van kinderen. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Ook ervaren kinderen in een groene omgeving minder stress, meer rust en kunnen ze zich er beter concentreren.

Groen rondom het KEC
Een groene schoolomgeving maakt kinderen dus gezonder én slimmer! Daarom is het zo belangrijk dat de omgeving rondom het KEC groen wordt ingericht. Daarvoor is een ontwerp gemaakt met maar liefst 94 bomen: 88 nieuwe bomen en 6 lindebomen, die worden verplaatst. Daarnaast worden zo’n 7.000 struiken en heesters en een groot aantal vaste, bloeiende planten aangeplant, dat  door Idverde uit Venray verzorgd wordt.

Regenwormen voor een betere bodem
Rondom de bomen worden regenwormen uitgezet. Regenwormen maken gangen, waardoor er meer zuurstof in de grond kan komen, de afwatering verbeterd wordt en er meer bodemleven ontstaat. Dat zorgt voor een lossere structuur van de grond, waardoor de bomen beter kunnen groeien. Zo krijgen de bomen een goede start.

Groene les
IVN Maas en Niers begeleidt de kinderen en geeft een groene les over bomen en wormen op de scholen die dit jaar deelnemen. Dat zijn De Piramide, Elckerlyc en Stella Nova.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Boomfeestdag en over bomen en groen op www.boomfeestdag.nl.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT