Melissa zorgt samen met vrijwilligers en donateurs voor fijne feestdagen
Melissa zorgt samen met vrijwilligers en donateurs voor fijne feestdagen Foto: Chris Smits

Kerstpakketten Maasduinen

Algemeen

Siebengewald | Sinds vijf jaar is de 38-jarige Melissa Epskamp uit Siebengwald de drijvende kracht achter de Facebook-pagina ‘Kerstpakketten Maasduinen’ waarmee ze, met name houdbare producten inzamelt om voor de minderbedeelde gezinnen in de gemeente Bergen een extraatje te verzorgen voor de feestdagen in december. 

De afgelopen jaren is het aantal pakketten gegroeid naar ruim 45 aanvragen voor dit jaar. “De bedoeling is om zoveel mogelijk houdbare producten, met name levensmiddelen, maar ook verzorgingsmiddelen, plantjes, spellen of net wat beschikbaar is, te verzamelen. Alles wat de mensen kunnen missen is welkom en dat verdelen we dan evenredig over de pakketten”, legt Melissa uit. 

Naast de diverse punten in de dorpen waar de producten kunnen worden ingeleverd, gaan er ook kinderen deur aan deur om spulletjes op te halen en doen ook de basisscholen mee aan de actie. In de eerste week van december kunnen klanten van de Jumbo in Nieuw Bergen ook een steentje bijdragen en in de supermarkt doneren.

De pakketten worden in week 50 ingepakt bij de loods van Grewada in Aijen.

Volg Kerstpakketten Maasduinen op Facebook voor een totaal overzicht. Op dit moment zijn er inleverpunten in Wellerlooi bij Café Het Centrum, bij Grewada in Aijen, bij Goederenbank Bergen aan de Lindenlaan, Servicepunt Maasduinen op Mosaïque en in Afferden aan de Staaijerhof 9.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT