Zo, de banden zijn weer op spanning!!
Zo, de banden zijn weer op spanning!! Foto: Chris Smits

Resultaten actiedag controle bandenspanning

Algemeen Duurzame energie

Nieuw Bergen | Zaterdag 6 november heeft ‘Band op Spanning’ op parkeerplaats Mosaïque in Nieuw Bergen autobanden op de juiste bandenspanning gecontroleerd en waar nodig, op de juiste spanning gebracht. Automobilisten hadden de keuze of ze al dan niet meededen aan de actie.

Kosteloze service
Met een goede bandenspanning rijdt u klimaatvriendelijker, schoner én veiliger. Gemeente Bergen ondersteunt het initiatief van ‘Band op Spanning’ en bood deze service kosteloos aan. Een goede bandenspanning is belangrijk voor minder CO2-uitstoot, veiliger autorijden door een kortere remweg, besparing op brandstofkosten en minder bandenslijtage: 2 tot 5 procent, dat is al snel 15 tot 20 euro per 5.000 kilometer.

Resultaten
Er werden die dag 84 auto’s gecontroleerd waarvan er 74 een te lage bandenspanning hadden. Door de banden weer op de juiste spanning te brengen werd er in totaal voor ongeveer 1.000 euro aan brandstof bespaard en bijna een ton minder CO2 uitstoot voorspeld, bij gemiddeld gebruik gedurende drie maanden.

Bij alle gecontroleerde auto’s is een ruitenwisserkaart achtergelaten. Hierop zijn de gevolgen van onderspanning uitgelegd. De bestuurders van de auto’s met een vermoedelijk lekke band zijn met een speciale kaart geattendeerd op mogelijke gevaren. De financiële besparing is gebaseerd op de verwachting dat het oppompen van een autoband tot adviesspanning bij normaal gebruik gedurende drie maanden een positief effect heeft op het brandstofverbruik en bandenslijtage.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT