Afbeelding
Foto: eigen

Crisis binnen de VVD in Bergen

Algemeen Politiek

Nieuw Bergen | Met nog een kleine vier maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen is het ‘hommeles’ binnen VVD Bergen. Fractievoorzitter Jack Jennissen is per direct uit de fractie gestapt en heeft daarmee ook zijn raadszetel ingeleverd. 

De VVD voorman geeft in een korte schriftelijke verklaring aan dat: “omdat er een issue is bij de VVD waarin ik structureel een andere aanpak zou kiezen als de fractie en ik de mening van de fractie niet kan delen. Ik kom dan in problemen met mijn eigen integriteit en met de manier waarop ik als gemeenteraadslid wil werken”. Over zijn vertrek uit de raad zegt Jennissen: “Ik heb mijn conclusie getrokken, ben opgestapt en wil dan ook niet op het pluche blijven.” 

Volgens de kieslijst is Michel Ripkens de eerst aangewezen persoon om de raadszetel over te nemen. Of dit ook gaat gebeuren is nog onduidelijk. 

Jennissen geeft in een korte reactie wel nog aan: “Ik heb met veel plezier de afgelopen drie en een half jaar als volksvertegenwoordiger me ingezet voor de lokale politiek, maar ik ben niet meer beschikbaar bij de volgende verkiezingen.” 

Het regiobestuur betreurt de keuze van Jennissen om sneller weg te gaan, vooral omdat hij de steunpilaar van de VVD was.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT