Afbeelding

Achates verspeelt punten tegen hekkensluiter

Ottersum | De wedstrijd tegen Toxandria leek op papier een makkie, de koploper tegen de hekkensluiter. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en speelde zich bijna voortdurend af op de helft van Toxandria. De opbouw bij Achates was slordig en de eindpass kwam vaak niet aan, waardoor echt uitgespeelde kansen schaars waren. (Door Jan Broekman)

De wedstrijd staat o.l.v. de heer Straatman uit Uden, die zacht uitgedrukt niet zijn beste wedstrijd fluit. De spelers hebben moeite met zijn verbale gedrag (kort lontje) en intolerantie t.a.v. de spelers. De eerste goede Achates kans laat ongeveer 20 minuten op zich wachten als Damien Matulessy een vrije trap net buiten de zestien mag nemen. Zijn schot wordt gekraakt en zo ook de rebound van Bas Thijssen. Vandaag staat Freddie Cillessen onder de lat, die de geschorste Sjoerd Peeters prima vervangt. In de 24e minuut is het eindelijk raak en wordt een geblokte inzet van Gijs Thijssen alsnog door Pim Konings vanuit de draai hard ingeschoten(1-0). Keeper Dirk Grüntjes keept zeker niet slecht, maar laat veel ballen los. Scheidsrechter Straatman wuift rond de 30e minuut een duidelijke handsbal in de zestien weg, de VAR had hier meer gerechtigheid geboden. Bas Thijssen kan de wedstrijd even later beslissen, maar gaat voor eigen succes i.p.v. de bal breed te leggen. Een paar minuten voor de pauze valt de bal na een inzet uit een corner van Jorai Matulessy op de lat en blijft de minimale voorsprong staan. Ook Sjoerd Giesbers kan op slag van rust op een pass van Jorai Matulessy vrij voor de keeper uithalen, maar hij mist.

De 2e helft levert eenzelfde beeld op als voor de pauze, Achates in de aanval, maar de precisie ontbreekt en dat kan nog wel eens opbreken. In de 50e minuut gaat Jorai Matulessy op links goed door, maar schiet van dichtbij net naast de staander. Rond het uur komt Tren Weijers erin voor de moegestreden Pim Konings. De druk is groot op de Toxandria veste, maar de roodwitten vergeten zichzelf te belonen. Kai Bicentini heeft geen geluk als hij een losgelaten bal van de keeper hard inschiet, maar via een been over het doel vliegt. Na een overtreding op Max van de Brink reageert deze naar de scheidsrechter, waarvoor hij geel krijgt. Als hij door blijft gaan met praten, is rood zijn deel en Achates moet met 10 man verder. In de 71 e minuut krijgt Toxandria een corner, die na een kopduel, waarbij twee hoofden tegen elkaar knallen, gelijk had moeten worden stilgelegd. Van dichtbij kan Ferre van Kraaij de bal vervolgens hard binnenschieten (1-1). Achates is met 10 man sterker en komt weer op voorsprong na een goede inzet van Tren Weijers en Yannick Schouten bij de 2e paal onder de keeper door binnenschiet (2-1). Toch komt Toxandria in blessuretijd nog langszij als een van richting veranderde inzet, vanuit buitenspelpositie door Melvin van Lankveld wordt binnengetikt (2-2). De scheidsrechter negeert het vlagsignaal van de grensrechter. Het jonge team van Sven Jeuriens mist duidelijk ervaring om tegenslagen te incasseren en moet zorgvuldiger zijn in het benutten van kansen.