Shirts van o.a. Lieke Martens en Willem Janssen worden geveild
Shirts van o.a. Lieke Martens en Willem Janssen worden geveild Foto: Stichting 'Daadkracht voor Lisanne'

Topsporters op de bres voor zieke Lisanne

Algemeen Maatschappelijke discussie

De uit Leunen afkomstige Lisanne Jacobs werd ruim zeven jaar geleden getroffen door de Ziekte van Lyme. In de jaren daarna ontwikkelde zich deze aandoening tot een levensbedreigende situatie waardoor medisch ingrijpen in Barcelona noodzakelijk werd. Na de eerste ingreep vorig jaar bleken er nog twee zware operaties nodig te zijn om haar buiten levensgevaar te brengen. 

Deze ingrepen zijn de afgelopen maanden succesvol verlopen en Lisanne is op dit moment weer thuis en begonnen aan een langdurig revalidatieproces. Saillant detail in deze hele lijdensweg is dat de zorgverzekeraar al deze gemaakte kosten niet dekt waardoor de familie is aangewezen op eigen middelen en de goodwill van de gemeenschap. Omdat de ouders Geert en Anjo midden in de gemeenschap staan, zijn een aantal vrijwilligers begonnen met een crowdfunding. Om dit in goede banen te leiden is de Stichting “Daadkracht Voor Lisanne” opgericht die alle geplande en spontane acties coördineert en zorgdraagt voor een goede financiële afwikkeling. De stichting is actief op Facebook onder ‘Daadkracht voor Lisanne’ en op internet via www.daadkrachtvoorlisanne.nl.

Op deze site kan men desgewenst een financiële donatie doen. Toen Willem Janssen, oud Wellenaar, profvoetballer en aanvoerder van FC Utrecht, van Lisanne ’s situatie hoorde wilde hij graag iets betekenen voor haar en nam hij contact op om een aantal wedstrijdshirts ter beschikking te stellen om te veilen. Na deze hele mooie geste heeft de stichting de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met meer topsporters en niet zonder succes. Inmiddels zijn er acht shirts beschikbaar van Lieke Martens (Nederlands Elftal) , Dusan Tadic (Ajax), Jens Toornstra (Feyenoord) en Marcovan Ginkel (PSV). Ook topwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck schonk een wielrenshirt uit zijn TEAM SKY-periode en olympisch deelneemster, skateboardster Candy Jacobs deed belangeloos afstand van haar Olympisch TEAM NL-tenue. 

De kleding is recentelijk op www.Marktplaats.nl gezet onder de noemer “SIGNED SHIRTS VOOR LISANNE” waar liefhebbers op hun favoriete item kunnen bieden. Op 17 december om 20.00 uur sluit de veiling en gaan de tenues naar de hoogste bieders die ze dan voor Kerstmis in huis hebben. Laten we Lisanne en haar familie aan het einde van dit roerige jaar weer wat lichtpuntjes geven aan het einde van deze donkere tunnel.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT