Ook op kerstavond zal de St. Petruskerk in Bergen leeg blijven
Ook op kerstavond zal de St. Petruskerk in Bergen leeg blijven Foto: Justin Hekkens

Geen kerkdiensten meer na 17.00 uur

Algemeen

Nieuw Bergen | De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen voor de Rooms-Katholieke Kerk uit te breiden. Dit in verband met de huidige ontwikkelingen op het gebied van de coronapandemie. In de R.-K. Kerk worden voorlopig na 17.00 uur geen vieringen gehouden en dit geldt dus jammer genoeg ook voor Kerstmis.

Dit besluit gaat per direct in en betreft zowel vieringen als andere kerkelijke bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld catechesebijeenkomsten of bestuursvergaderingen. Deze kunnen na 17.00 uur uiteraard wel digitaal worden georganiseerd. Avondvieringen op weekdagen en zaterdag worden zodanig vervroegd dat ze om 17.00 uur zijn afgelopen. Ondanks dat het kort dag is wordt de parochies gevraagd dit zo mogelijk al uit te voeren voor de vieringen van het komend weekend.

Voor de Eucharistievieringen, die ‘s zaterdags in de Kapel van Heukelom plaatsvinden, betekent dit dat deze worden vervroegd naar 16.00 uur. 

Voor de diensten met betrekking tot Kerstmis, voor zover deze in de avonduren gepland stonden, geldt eveneens dat deze conform de nieuwe richtlijnen gehouden zullen worden. Ook wordt nog bekeken of er eventueel een digitale mis gaat plaatsvinden op bijvoorbeeld Kerstavond. In dat geval zal Maasduinen Centraal deze integraal via haar kanalen van YouTube en Facebook gaan uitzenden. Hierover wordt later beslist en zullen wij dat zo snel mogelijk bekend maken.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT