Afbeelding
Foto: Kenniskeuken

Expositie Ooievaars ‘Samen op weg’

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Milsbeek | De ooievaars op de schoorsteen van het monumentale stadhuis van Gennep zijn landelijk bekend. Zij bevolken de gehele Gemeente Gennep, waaronder ook Milsbeek. Zo werd onlangs bij ‘de Diepen’ zelfs een groep van ongeveer 20 ooievaars geteld.

Het inspireerde Bernedien Wouters en Everdien Arts om hierover een kunstwerk te ontwerpen. Het kunstwerk laat twee ooievaars zien die ‘samen op weg’ zijn. Het 4,5 meter hoge kunstwerk is gepland bij een belangrijk foeragegebied voor de ooievaar: ‘De Diepen’. Om het te realiseren zijn nog onvoldoende financiële middelen.

De kunstenaars dragen belangeloos bij met een aantal ‘ooievaars-schilderijen’ voor de verkoop. De volledige opbrengst gaat naar de financiering van het kunstwerk. De werken zullen  tot 4 januari worden geëxposeerd in de benedenverdieping van Bibliotheek Gennep.


U kunt een bod te doen op deze werken. Dit kan via inschrijfformulier bij de expositie of via het formulier op de site van SL!M: milsbeek-slim.nl/images/website. Op deze website treft u ook het projectplan en afbeeldingen van de te verkopen schilderijen. U kunt natuurlijk ook doneren. Kopers van de schilderijen en donateurs, vanaf 25 euro, krijgen een uitnodiging voor de officiële onthulling.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT