Een wel
Een wel Foto: Chris Smits

Raadsvergadering vol (e)moties (VIDEO)

Video Politiek VIDEO

Nieuw Bergen | De laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar was er een vol moties en emoties. Het was tijdens deze digitale bijeenkomst van de Bergense raad een avond vol uitersten . Zo was er blijdschap en trots tijdens de benoeming van Maikel Ripkens als nieuw raadslid voor de VVD en later was er ergernis, treurnis en droefenis waarmee de fracties en het college elkaar om de oren sloegen. 

Aanleiding voor de verdeeldheid binnen de raad en irritatie bij voorzitter burgemeester Pelzer was een motie van KERN welke de integriteit van wethouder Splinter, en daarmee het hele college, in twijfel trok. De motie “Bestuurder BV Energielandgoed Wells Meer” werd later door KERN weer ingetrokken maar dit was voor de VVD te laat. Na een schorsing kwam VVD-voorman Pepijn van Rijen met een gezamenlijke motie van afkeuring tegen oppositiepartij KERN. Burgemeester Pelzer kwalificeerde het statement van de coalitie als ‘droefenis en treurnis’ en was zichtbaar geïrriteerd over de gang van zaken. Jos Valckx van de PK maande Frans Camps en burgemeester Pelzer om even weer tot rust te komen. 


Uiteindelijk was het geen verrassing dat de moties van KERN geen meerderheid kregen en die van de coalitie wel werd aangenomen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT