Afbeelding
Foto: eigen

Pierre en Mientje Hagens 60 jaar getrouwd

Algemeen Familieberichten

Wellerlooi | Tussen de feestdagen door hadden Pierre en Mientje Hagens nog eens extra feest. Zij waren op dinsdag 28 december 2021 namelijk 60 jaar getrouwd. Vanwege corona geen groot feest, maar dat hoopt de familie snel nog te kunnen inhalen. Wel bracht burgemeester Pelzer van Gemeente Bergen het diamanten echtpaar een bezoek.

Pierre en Mientje Hagens zijn beiden geboren in 1936 en opgegroeid in Wellerlooi. Als leeftijdsgenoten in een niet al te groot dorp kwamen ze elkaar nogal eens tegen, maar met carnaval sloeg de vonk echt over. Het paar bouwde een huis op de Catharinastraat in Wellerlooi. Niet veel later stapten ze in het huwelijksbootje.

Het echtpaar kreeg twee kinderen: Ruud en Mariëtte. Mariëtte heeft twee dochters, Demi in Venlo en Kiki in Meppel. Ook Ruud heeft twee kinderen, zoon Danny en dochter Laura, die beiden in Wellerlooi wonen. Laura heeft samen met partner Chris een bonusdochter, Lizzy, en sinds mei 2021 een dochter, Leau. De geboorte van hun achterkleindochter bracht overgrootouders Pierre en Mientje veel plezier.

Transportbedrijf

Pierre heeft, samen met zijn broer Ger, het transportbedrijf van zijn vader overgenomen. Later hebben ze het bedrijf gesplitst en is Pierre samen met zoon Ruud een nieuw hoofdstuk begonnen. Ook nu nog is de inmiddels 85-jarige Wellerlooise regelmatig in het bedrijf, Datrans BV, te vinden voor hand- en spandiensten. Daarnaast biljart hij graag en wandelt hij vaak nog flinke afstanden.

Mientje heeft na haar schooltijd gewerkt bij de familie Kessels in Tuindorp en later bij het confectieatelier van de familie Schrauwers aan de Rijksweg in Wellerlooi. Na het trouwen zorgde ze voor het huishouden en voor de kinderen. Op dit moment zet Mientje zich actief in voor Archief de Loi. Daarnaast vindt ze het leuk om foto’s te maken en te verzamelen en brengt ze haar vrije tijd graag puzzelend door.

In december 2018 verhuisden Pierre en Mientje naar de Vliespas. Het huis op de Catharinastraat wordt nu bewoond door kleindochter Laura en haar gezin.

Hoogtepunten

Het diamanten echtpaar kijkt met veel liefde en plezier terug op hun 60 jaar huwelijk. Vooral het tripje naar Disneyland Parijs met kinderen en kleinkinderen ter viering van hun 40-jarig huwelijk, en de Heilige Mis en feestavond met hun 50-jarig huwelijk waren hoogtepunten. Het diamanten huwelijk kan op dit moment even niet groots gevierd worden, maar dat hoopt de familie snel nog te kunnen inhalen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT