Fast bood goed tegenstand maar kwam net tekort
Fast bood goed tegenstand maar kwam net tekort Foto: Jurgen Peters

Weer geen punten voor Fast

Sint Anthonis | Voor de speelsters van FAST is Team22 op papier niet de ploeg om punten tegen te pakken. Toch heeft het in vorm groeiende keurkorps van trainer Ivo Martinovic dinsdag een kans laten liggen het bondsteam een set of misschien wel meer af te snoepen. De ijverige thuisploeg bood de (toekomstige) internationals drie sets lang prima tegenspel maar stond uiteindelijk toch met legen handen. Team22 zegevierde met 0-3 omdat het op beslissende momenten fouten van FAST afstrafte. (Door Jos Gröniger)

Team22 speelt dan buiten mededinging mee in de Eredivisie, de ploeg met speelsters die met Oranje op internationale toernooien aan het grote werk ruiken en op mondiaal niveau uitgekomen zijn beschikt over de beste speelsters uit de Nederlandse competitie. Het elitekorps kreeg in Sint Anthonis niet de kans te shinen. Daarvoor was de thuisploeg te gebrand om er een echte wedstrijd van te maken. In de eerste set verloor ARBO Rotterdam/FAST te vroeg de greep op het spel en moest de tegenstander laten lopen. Met 18-25 werd de krachtsverhouding uit het verband gerukt.

In de tweede set beet de thuisploeg met de veel scorende Michelle Koolen uitstekend van zich af maar kon Team22 uiteindelijk niet van de winst afhouden. Dat in de derde set de strijd open bleef was de verdienste de thuisclub, die zich te vroeg rijk rekende. Op 16-12 moesten Team22 hoofdcoach Erik Reitsma en ‘knecht’ Avital Selinger alle zeilen bijzetten. De klasse van de virtuele koploper werd getoond toen de ploeg in één rotatie orde op zaken stelde en met 17-21 de leiding had. De machtsgreep bleek genoeg voor de set- en matchwinst. Met 22-25 had FAST het nakijken.

De thuisploeg baalde maar wist tegelijkertijd dat het een puike wedstrijd gespeeld had. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Zondag speelt ARBO Rotterdam/FAST uit bij laagvlieger Eurosped, dat echter in opmars is. In Vroomshoop liggen er voor de samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis kansen, mits het niveau van de laatste wedstrijden gehaald wordt. De wedstrijd wordt zondag vanaf 15.30 uur uitgezonden via livestream van Volleybal.nl.