Afbeelding
Foto: D'n Toomp

Ludieke actie ‘Uitbreiding Haven Heijen’ op komst

Algemeen Maatschappelijke discussie

Heijen | Op maandagavond 17 januari vindt er een voorbereidende raadsvergadering plaats in gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen, waar mogelijk ook het college van B&W van de gemeente Gennep bij aanwezig zal zijn. Het college doet alsof het besluit rondom de uitbreiding haven Heijen zo goed als voltooid is. Dat is volgens actievoerders echter zeker nog niet het geval. Er moet nog een democratische stemming plaatsvinden in de gemeenteraad.

“Graag willen wij voorstanders en tegenstanders van de plannen oproepen om in stilte een erehaag te vormen voorafgaand aan de vergadering. Het college en andere deelnemers aan het overleg, worden verzocht om zich door de erehaag heen naar de ingang van het gemeenschapshuis te begeven. Het doel van de erehaag is om de democratie gestalte te geven”, aldus de organisatie.

Aan de voorstanders wordt gevraagd in de erehaag met hun gezicht naar binnen te kijken en tegenstanders nemen deel door met hun gezicht naar buiten te kijken.

De actie vindt plaats buiten voor gemeenschapshuis D’n Toomp aan de Lijsterbesstraat te Heijen op maandag 17 januari 2022 om 18.30 uur en zal maximaal een uur duren. Gevraagd wordt te allen tijde twee meter afstand te houden tot en bij voorkeur een mondkapje te dragen. 

De erehaag start bij de voetoversteek nabij de hoofdingang en eindigt bij de hoofdingang. De erehaag vormt een lus in het speeltuintje naar gelang er deelnemers zijn. Volg de aanwijzingen van de organisatie op. De erehaag wordt in stilte gehouden, want het is niet de bedoeling dat voor- en tegenstanders hun standpunten gaan verdedigen gedurende deze actie. Er is genoeg polarisatie deze dagen.

Kom je met de auto? Dan graag parkeren op het kermisterrein aan de Nieuwwijkstraat.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT