Afbeelding
Foto: Fred Fransen

Ondernemers doen beroep op burgemeester

Algemeen Ingezonden Ondernemers

Nieuw Bergen | Onder het motto “help het Kabinet, houd Mosaïque bruisend” heeft winkeliersvereniging Mosaïque een brandbrief naar burgemeester Pelzer gestuurd. Met dit schijven hopen de ondernemers dat er snel duidelijkheid komt voor de (niet essentiële) collega’s. 


Lees hier de brief

Geachte burgemeester Pelzer,

Het is voor iedereen ontzettend ingrijpend dat door corona ons leven op pauze staat. Dat we niet meer opeen normale manier ons leven kunnen leiden en vrijwel alle winkels, horeca en culturele ondernemers gesloten zijn. Dat past niet bij ons. Wij Nederlanders hechten aan de vrijheid, en in het bijzonder inwoners van Bergen. We willen allemaal het liefst dat de winkels, horeca en culturele ondernemers open zijn op een veilige manier.

Bij de eerdere lockdown(s) hebben we bewezen dat dit veilig kan, met een aantal aanpassingen en duidelijke richtlijnen vanuit onze gemeente. Er zijn in het buitenland veel voorbeelden die we kunnen volgen. Maar we kunnen dit niet alleen. Het begint ermee dat we ons allemaal aan de coronaregels houden. Omdat er mensen zijn die weigeren mee te doen en omdat diverse regels vanuit de landelijke politiek moeilijk te begrijpen zijn staan we nu met z’n allen voor dichte deuren. We zijn nu op een punt gekomen dat dit voor ons, als ondernemers, niet meer op te brengen is.

Corona blijft nog onder ons, we moeten dus zorgen dat het geen paniek meer is als de cijfers stijgen maar dat dit onderdeel is van een (werkbaar) coronaplan. En dat is wat wij heel graag willen. Niet meer van crisis naar crisis rollen, met alle onzekerheden die hiermee gemoeid gaan, maar een plan dat voorziet in onverwachte situaties waarbij iedereen weet waar hij aan toe is om het land zoveel mogelijk veilig door te laten draaien.

Wij roepen u op een brief te sturen aan het Kabinet om winkels, horeca en cultuur weer te openen, met inachtneming van de basismaatregelen. Wilt u dit signaal vervolgens geven aan het Veiligheidsberaad 13 januari aanstaande?

Wij denken dat met in achtneming van de basismaatregelen de winkels, horeca en cultuur op een veilige manier open kunnen, zodat we weer een beetje naar ‘normaal’ kunnen en weer genieten van ons bruisend winkelcentrum Mosaïque.


Met vriendelijke groet,
namens de ondernemers van Winkelcentrum Mosaïque,

Bestuur Ondernemersvereniging Mosaïque

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT