Een trotse Tamar toont de gewonnen prijs bij haar spandoek
Een trotse Tamar toont de gewonnen prijs bij haar spandoek Foto: BiblioPlus

Tamar van ’t Diekske voorleeskampioen van de gemeente

Algemeen

Afferden | Tamar uit groep 7 van basisschool ’t Diekske in Afferden is dé voorleeskampioen van de gemeente Bergen! Ze nam het vandaag digitaal op tegen de voorleeskampioenen van de andere basisscholen in de gemeente. Met een spannende passage uit het boek Pijn van Mel Wallis de Vries wist Tamar de jury te overtuigen.

De afgelopen maanden hebben de basisscholen in de gemeente Bergen voorrondes gehouden om te besluiten welke leerling zijn of haar school gaat vertegenwoordigen tijdens de digitale voorleeswedstrijd. De winnaars van deze voorrondes hebben vandaag online hun voorleeskunsten getoond aan de jury. Zij lazen live een fragment voor uit een zelf uitgekozen boek. Hun klasgenoten moedigden hen met veel enthousiasme en prachtige spandoeken aan.

Winnaar
De jury, bestaande uit wethouder Claudia Ponjee van de gemeente en programmamaker Carlijn Hermanussen van BiblioPlus, hadden de onmogelijke taak om uit alle voorleeskampioenen één winnaar te kiezen. Uiteindelijk ging Tamar van ’t Diekske er met de prijs vandoor. “Het was een moeilijk besluit, want alle deelnemers waren ontzettend goed. Maar Tamar was toch onze nummer één”, licht Ponjee namens de jury toe.

Na afloop van de digitale voorleeswedstrijd zijn de juryleden meteen langsgegaan bij ’t Diekske om Tamar haar welverdiende prijs te overhandigen. Bovendien mag Tamar de gemeente Bergen vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, waar ze het opneemt tegen de andere kampioenen van Noord-Limburg.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT