Hendrik Jan van Essen van de SP in Gennep
Hendrik Jan van Essen van de SP in Gennep Foto: Gemeente Gennep

SP wil gebiedscoördinator voor Heijen

Algemeen Maatschappelijke discussie Politiek

Heijen | SP-raadslid Hendrik Jan van Essen wil dat er een gebiedscoördinator wordt aangesteld voor de toekomst van Heijen. Doel: een integrale visie op de toekomstige ontwikkeling en leefbaarheid van de kern Heijen plus omgeving.

Woningbouw, natuur, werkgelegenheid, klimaat, verkeer, recreatie, arbeidsmigranten et cetera; volgens Van Essen “heeft iedereen een belang en heeft iedereen gelijk”. Een gebiedscoördinator moet in de visie van de SP’er daarom iedereen - inwoners, verenigingen, belangenorganisaties, ondernemers en bijvoorbeeld ook de provincie en het Waterschap - aan tafel gaan brengen “om gezamenlijk invulling te geven aan de toekomstige ontwikkeling van Heijen”.

“De discussie over de uitbreiding van de Haven Heijen heeft voor veel onrust gezorgd en de nodige tegenstellingen blootgelegd”, constateert Hendrik Jan van Essen. “Laten we stoppen met tegenstellingen zoeken en beginnen met kijken naar waar we elkaar wél kunnen vinden. Samen zoeken naar kansen dus. Een gezamenlijk belang vergt integraal, toekomstgericht denken. Een gebiedscoördinator kan dat doel dichterbij brengen.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT