Afbeelding
Foto: BiblioPlus

Jara voorleeskampioen van Gennep en Mook

Algemeen

Ottersum | BiblioPlus organiseerde op donderdag 27 januari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Jara uit groep 7 van basisschool De Brink uit Ottersum moest het digitaal opnemen tegen de voorleeskampioenen van de andere scholen. Ze las prachtig voor uit het boek ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ van Roald Dahl en wist daarmee de jury te overtuigen.

Alle voorlezers werden online aangemoedigd met spandoeken en yells door enthousiaste klasgenoten, ouders en docenten. Negen schoolkampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van verschillende scholen uit de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar, waren tijdens voorronden als beste voorlezer uit de bus gekomen. Zij lazen een zelfgekozen fragment voor uit een jeugdboek. Ondanks dat de Voorleeswedstrijd ook dit jaar weer noodgedwongen digitaal plaatsvond wist presentatrice Noëlle er samen met de voorleeskampioenen en hun hele klas één groot feest van te maken.

Een deskundige jury met daarin burgemeester Teunissen en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans luisterden aandachtig naar de voorlezers. Vervolgens gingen zij in beraad om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Een lastige klus, want alle voorlezers hadden erg hun best gedaan, maar Jara wist de luisteraars echt mee te nemen in haar verhaal, zo gaven de juryleden aan. Daarom is zij de winnaar van de Voorleeswedstrijd geworden. 

Jara straalde bij het horen van de uitslag. De burgemeester had nog een extra prijs voor alle voorlezers, ze kregen drie kinderboeken van Gerard Sonnemans cadeau. Na de uitslag is de jury naar basisschool De Brink gegaan om de beker persoonlijk aan Jara te overhandigen. zij mag de gemeentes Gennep en Mook en Middelaar dit jaar vertegenwoordigen bij de regionale ronde van Noord-Limburg, heel veel succes, Jara!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT