Minister Conny Helder in gesprek met Adrie Rietveld
Minister Conny Helder in gesprek met Adrie Rietveld Foto: Dichterbij

Minister Helder brengt eerste werkbezoek aan Dichterbij

Video Maatschappelijke discussie Politiek VIDEO

Ottersum | Minister Conny Helder was woensdag 2 februari te gast bij een zorglocatie van Dichterbij en dit was haar allereerste werkbezoek in de gehandicaptenzorg als minister Langdurige Zorg en Sport. Doel was om kennis te maken met deze vorm van verzorging in het algemeen en Dichterbij in het bijzonder.

Minister Helder nam een kijkje op een van de 900 locaties van Dichterbij: De Ziep in het Noord-Limburgse Ottersum. De minister was zeer onder de indruk. “Erg mooi en bijzonder om te zien met hoeveel toewijding medewerkers zich inzetten voor de cliënten.”


Maatwerk
Helder ontmoette cliënten en ging in gesprek met Adri Rietveld, wiens dochter bij Dichterbij woont. “Er is echt maatwerk geboden door Dichterbij. Mijn dochter woont nu in een beschermde omgeving die goed bij haar past. Ze is er helemaal op haar plek.” Ook sprak de minister met verschillende medewerkers over wat er nodig is om de juiste zorg en ondersteuning te bieden. “Elke cliënt is anders. Het is altijd een zoektocht naar wat werkt voor die persoon. Dat maakt het werk interessant, maar ook uitdagend”, legt gedragsdeskundige Tine Alards uit.

Monique Caubo, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dichterbij, vindt het fijn dat de kersverse minister aandacht heeft voor de gehandicaptensector. “We voelen ons gehoord. Goed dat er aandacht is voor ons vakgebied. En natuurlijk een eer dat de minister juist onze organisatie heeft uitgekozen voor haar allereerste werkbezoek in de gehandicaptensector.”  

Complexe zorg
Complexe zorg is een belangrijk beleidsthema voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VSW). De Ziep is een locatie waar Dichterbij gespecialiseerde zorg en ondersteuning biedt aan mensen met zo’n complexe zorgvraag. Dat houdt in dat er naast een verstandelijke beperking ook sprake is van andere problematiek die belemmerend is rondom de persoon zelf of de omgeving. In de beschermde woon- en leefomgeving van De Ziep wordt stabiliteit geboden en gewerkt aan een betekenisvol leven voor elke cliënt.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT