Henk Hendriks (rechts) bedankt René Aengenend voor zijn inzet bij de dorpsraad
Henk Hendriks (rechts) bedankt René Aengenend voor zijn inzet bij de dorpsraad Foto: Frans Thonen

Aengenend stopt als voorzitter Dorpsraad Afferden

Algemeen Maatschappelijke discussie Politiek

Afferden | René Aengenend heeft na ruim acht jaar voorzitterschap van de Offerse Dorpsraad besloten de voorzittershamer neer te leggen en zich helemaal terug te trekken uit het bestuur. Reden voor zijn besluit is zijn ambitie om zich in te gaan zetten voor de gemeentepolitiek. Met de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de deur heeft hij zich verbonden aan de nieuwe partij Dorpsbelangen Bergen. René staat op een zesde plaats op de lijst en verwacht dat hij zich met name verdienstelijk kan maken in het commissiewerk van de partij.
(Door Frans Thonen)

Om de dorpsraad niet te belasten met zijn politieke voorkeur, is René tot de slotsom gekomen zijn bestuurlijke functies bij deze organisatie neer te leggen. Wel blijf hij als betrokkene met het wel en wee in Afferden aan als lid van deze club. Afgelopen dinsdag 22 februari stonden de leden van de Dorpsraad bij De Pruuver even stil bij zijn afscheid en overhandigden hem een levensgroot levensmiddelenpakket annex fruitmand.

Ad-interim voorzitter Henk Hendriks roemde René om zijn standvastigheid en zijn talent om standpunten van de Dorpsraad goed te kunnen verwoorden. Tevens sprak hij zijn respect uit hoe René zijn voorzitterschap al die tijd op eigen wijze en ‘zonder te draaien’ heeft uitgeoefend. In zijn reactie memoreerde de scheidende voorzitter dat hij al die jaren kon rekenen op grote steun van de dorpsraadleden, ook als hij met zijn kritische houding zich niet overal even geliefd maakte.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT