Afbeelding
Foto: Chris Smits

Ber en Nellie dankbaar met gouden huwelijk

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 25 februari 1972 gaven Ber van den Hoogen en Nellie Swertz elkaar in de kerk van Nieuw Bergen het ja-woord. Een dag eerder was het stel al op het gemeentehuis geweest om voor de burgerlijke stand officieel te trouwen. Of het een moetjes was laat het gouden paar in het midden, maar feit was wel dat Nellie op dat moment al in blijde verwachting was van dochter Sandra.

Lokale voetbalheld Ber en de Bergse Nellie hebben elkaar ontmoet in zaal Weijs tijdens de Siebengewaldse kermis. De twee zijn een jaar later getrouwd terwijl ze bij de ouders van Nellie inwoonden. “Het was moeilijk om aan een woning te komen”, lacht Ber. “Ik ben met een smoes naar wethouder Van Breek gegaan waarna we snel een woning kregen.” Beiden hebben een groot deel van hun werkzame leven doorgebracht in de verzorgingssector van Dichterbij.


 

Nu vijftig jaar later kijken de gouden echtelieden, samen met hun twee kinderen en drie kleindochters, terug op een moeilijk en zeer spannend jaar, waarin Ber maar ternauwernood Corona heeft overwonnen. Begin 2020 heeft hij ruim 5 weken in coma gelegen, en de artsen waren niet erg positief over de afloop. Met tranen in zijn ogen laat Ber een dagboek zien, dat Nellie en de kinderen hebben bijgehouden in die moeilijke periode. “Ik heb het nog niet gelezen, dat kan ik nu nog niet” Na een jaar van revalidatie waarbij dochterlief pa opnieuw heeft leren lopen, geeft Ber aan ruim 30 procent van zijn energie en uithoudingsvermogen te hebben ingeleverd.

“We gaan weer samen genieten op de camping in Geijsteren en zodra het kan weer lekker op vakantie naar de zon”, lacht Nellie dankbaar. 

“Ik ben een gelukkig mens”, straalt Ber als hij naar zijn Nellie, kinderen en kleinkinderen kijkt. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT