Afbeelding
Foto: Brigitta den Boer

‘Kunst aan de Muur’ van Brigitta den Boer

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Nieuw Bergen | In zorgcentrum Maasduinen Staete is weer een expositie te bewonderen van een regionale kunstenaar in het kader van ‘Kunst aan de Muur’. Tot eind april 2022 zijn de muren van het zorgcentrum in Nieuw Bergen aangekleed met werken van Brigitta den Boer uit Afferden. 

Hoe Brigitta tot haar kunstwerken komt licht ze als volgt toe: “Als ik personen schilder zit bij mij de uitdaging vaak in het vastleggen van een speciale directe blik of lichaamshouding of ingewikkelde kleding. Zelfgemaakte tekeningen, foto’s of afbeeldingen probeer ik naar mijn inspiratie te voegen. Bij het zien en beleven van de wereld om mij heen blijven er fracties van indrukken achter, die mij boeien en niet loslaten. Soms schrijf ik dat op of teken ik dat, soms zoek ik in mijn herinnering en probeer die indruk te achterhalen en te wegen of het mij genoeg prikkelt. Ik maak gebruik van acrylverf, kleurpotloden, pastelkrijt en mijn vulpen.”

Brigitta den Boer is geboren in 1949 te ‘s-Gravenhage en sinds 1979 woont ze in Afferden. Van 1977 tot 2014 was ze werkzaam als tandarts in Groesbeek. Inspiratie deed ze op in Europa, Amerika, Noord Afrika en de nabije Oriënt. Brigitta is bereikbaar via e-mail brigittadenboer@gmail.com of telefonisch 06 - 512 99 468.

Wilt jij ook jouw creatieve, kunstzinnige talent laten zien, neem dan contact op met Gerdien Goossens, kunstcoördinator MDS via e-mail: gerdien.g@hotmail.com.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT