Afbeelding
Foto: Chris Smits

Oekraïners wel of niet welkom in De Hamert?

Algemeen Maatschappelijke discussie

Wellerlooi | Als het aan de pandeigenaar ligt kunnen er op zeer korte termijn Oekraïense vluchtelingen hun intrek nemen in het voormalige hotel De Hamert.

“Ik heb het pand aangeboden bij de veiligheidsregio Limburg-Noord als mogelijke opvanglocatie”, vertelt eigenaar Jan Buurman ons. De zakenman verwacht niet dat hij voorlopig arbeidsmigranten in het pand aan de N271 mag huisvesten. “Er lopen nog diverse rechtszaken met de gemeente.” 

De gemeentes en veiligheidsregio’s zijn verantwoordelijk voor de opvang van de te verwachte stroom oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. De regio Limburg-Noord moet ruim 2000 mensen gaan opvangen, dit betekent dat de gemeente Bergen plek voor ruim 200 mensen moet creëren. Burgemeester Pelzer heeft aangegeven dat het wenselijk is dat zoveel mogelijk lotgenoten bij elkaar worden opgevangen, zodat ze steun aan elkaar kunnen hebben. 

Buurman geeft aan dat er makkelijk 80 tot 100 mensen kunnen worden opgevangen. “Het balletje ligt nu bij de gemeente en veiligheidsregio”, aldus de eigenaar.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT