Directe concurrent Draisma Dynamo was met 3-1 te sterk voor Fast
Directe concurrent Draisma Dynamo was met 3-1 te sterk voor Fast Foto: Draisma Dynamo

Fast pakt slechts één punt uit ‘dubbel’ weekendprogramma

Gennep | Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST is er in een druk weekend niet in geslaagd de kloof met de negende plaats op de ranglijst te verkleinen. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis moest zaterdag en zondag in uitwedstrijden de meerdere erkennen in respectievelijk Laudame Financials VCN (3-2) en Draisma Dynamo (3-1). Deelname aan de play-off om het kampioenschap is na zondag verder weg dan voorafgaand aan het weekend gehoopt. (Door Jos Gröniger)

Zaterdag kwam FAST in Capelle a/d IJssel sterk terug van een 2-0 achterstand. Na een 25-18 en 25-22 verlies rechtte het door Jacek Ziemba en Josha Kailola geleide team de rug. Met 21-25 en 18-25 dwong FAST opnieuw een vijfde set af. Het was echter de thuisploeg die de beslissende set met 15-10 opeiste en de winst pakte.

Dat ene punt bood wel perspectief voor de strijd om de negende plaats tegen directe concurrent Draisma Dynamo in Apeldoorn. Amper 20 uur na de laatste rally in Capelle a/d IJssel stonden de speelsters van FAST voor de confrontatie in Apeldoorn. In sporthal Omnisport gaven de bezoekers de eerste set na het bereiken van de bigpoints uit handen. Draisma Dynamo nam met 25-21 de leiding. Met 23-25 trok FAST de stand gelijk. Een 1-2 voorsprong glipte op het moment suprême in de derde set uit de handen. Dynamo profiteerde met 25-23 gretig.

Ook in de vierde set bleef het lang spannend, maar het was weer Dynamo dat de zenuwen in bedwang hield: 25-21. De nederlagen werpen ARBO Rotterdam/FAST terug in de race om een ticket voor de play-off om de landstitel. Een negende plek geeft recht op plaatsing. Het gat met Peelpush (nu negende) is zeven punten terwijl de Meijelse ploeg een wedstrijd minder speelde. De kloof met Dynamo is nu acht punten, maar de Apeldoornse dames speelden een wedstrijd meer.