Rotterdam/FAST is Apollo 8 de baas
Rotterdam/FAST is Apollo 8 de baas Foto: Peter Gommans

Eindelijk weer driepunter voor Fast

Sport Sport

Gennep | ARBO Rotterdam / FAST gedijt goed tegen de gevestigde orde. Zondagmiddag toonde de geplaagde ploeg uit Gennep en Sint Anthonis geen enkel respect voor het ambitieuze Apollo 8. De nummer drie werd in de Activiahal met duidelijke cijfers af geserveerd. Op de setstanden 26-24, 26-24 en 25-16 (3-0) viel zondagmiddag niets af te dingen. (Door Jos Grönger) 

Het motto voor het treffen tussen de nummers tien en drie werd vooraf bestempeld als ‘Uithuilen en verder’. Hoogvlieger Apollo 8 uit Borne had als bekerhouder donderdag zijn Waterloo gevonden in de halve finales van het bekertoernooi. FAST zou gezien de stand op de ranglijst een makkelijke prooi kunnen zijn om de draad weer op te pakken. Het samenwerkingsverband uit Limburg en Noord Brabant was echter niet van zins die rol te vervullen. 

De ploeg van interim-trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola verloor door twee nederlagen in het vorige weekend het perspectief op deelname aan de play-offs om het kampioenschap. Dat gegeven leek bevrijdend te werken voor de thuisploeg. Onbevangen en energiek trad FAST de opponent tegemoet. De thuisploeg had in de eerste set niet alleen de langste adem, de trainers hadden ook nog enkele sterke troeven in de hand. Zo was het de ervaren captain Veerle van den Heuvel die haar ploeg met een invalbeurt belangrijke punten bezorgde. Ook wierp de dubbele wissel met de zusjes Gaya en Isis Neeskens voor respectievelijk Charlotte Haar en de ijzersterke Liselotte Spoormakers in alles sets vruchten af. Het gemotiveerde ARBO Rotterdam/FAST sleepte mede door die troeven de eerste set met 26-24 in de wacht. Het niet verwachte eerste punt werd op dezelfde wijze gepakt.

Dat de bezoekers er niet in slaagden het dreigend onheil af te wenden was de verdienste van het collectief sterke FAST. In de derde set sloeg de thuisploeg snel een kloof die groeide tot een 11-4 voorsprong. Uiteindelijk zegevierde FAST met 25-16 in pakte het de volle drie punten volledig verdiend. Terwijl het team uitgelaten feestte sprak trainer Ziemba van een perfect uitgevoerd tactisch plan dat hij en zijn collega Josha Kailola uitgestippeld hadden. Ook het spel van Liselotte Spoormakers roemde hij. Over het succes van de dubbele wissel vertelde hij waarom hij de zusjes Neeskens inzette. “Isis en Gaya spelen bij Activia veel samen. Zij vinden elkaar daar blindelings en deden dat vandaag ook bij ons.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT