De afwezige wethouder Pekema werd vervangen door pastoor Blom
De afwezige wethouder Pekema werd vervangen door pastoor Blom Foto: Frans Thonen

Certificatenactie Alverman 2.0 van start

Algemeen Maatschappelijke discussie Sport

Afferden | Zaterdagavond 12 maart is in de onlangs opgeleverde zaal van De Alverman de certificatenactie van start gegaan. Dat gebeurde tijdens Nor de bouwput, een evenement waarbij via een fakkel- en lampionnenoptocht vanaf de kiosk in het Heijmanspark naar De Alverman de ‘ziel van Iedershuus’ naar de nieuwe aanbouw van De Alverman werd overgebracht. Het college van de gemeente Bergen ontving tijdens dit evenement de eerste vier certificaten uit handen van Alvermanvoorzitter Rob Arts. (Door Frans Thonen)

De opbrengst van deze certificatenactie is bestemd voor de inrichting van de nieuwe zaal van Alverman 2.0. Zaterdagavond kon iedereen al zien dat de aangebouwde zaal een hele mooie aanwinst is voor dit sport- en sociaal-cultureel centrum van Afferden. Aan de inrichting moet echter nog het een en ander gebeuren. Niet alleen door middel van zelfwerkzaamheid maar ook door een bijdrage van het dorp. Daarom is tijdens de voorfinanciering van de bouw al afgesproken dat de inwoners van Afferden de bouw konden ondersteunen via de aankoop van certificaten. De bedoeling is dat deze actie 25.000 euro oplevert. 

De gemeente Bergen, als grootste geldschieter voor de uitbreiding van De Alverman, toonde zich bereid de eerste vier certificaten voor haar rekening te nemen. Ze werden uitgereikt aan burgemeester Manon Pelzer en de wethouders Claudia Ponjee en Antoon Splinter. Pastoor Blom die speciaal voor dit evenement de avondmis had verzet, nam de honneurs waar voor de afwezige wethouder Frans Pekema.

Deze officiële start van de certificatenactie betekent dat de komende weken vrijwilligers in Afferden langs de deur gaan om de certificaten aan te bieden. Elk certificaat heeft een waarde van 25 euro. Vanaf 2024 wordt ieder jaar een deel van de verkochte certificaten uitgeloot en aan de kopers terugbetaald. Hoeveel certificaten er jaarlijks zullen worden terugbetaald is afhankelijk van de financiële resultaten van De Alverman. 

Onder de certificaatkopers wordt een ballonvaart voor twee personen verloot. Bedrijven, verenigingen en personen die vier of meer certificaten kopen, krijgen een aparte vermelding tijdens de opening van Alverman 2.0 in juli. Reserveren van certificaten kan ook door een e-mail te sturen naar communicatie@alverman.nl. De opbrengst van deze actie is binnenkort via een digitale thermometer te volgen op de website van de Alverman. De organisatie van de certificatenactie berust bij stichting De Alverman. Werkgroep Offfere Mien Offere verleent medewerking aan deze actie.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT