Onnodig verlies van Montagnards tegen Stormvogels
Onnodig verlies van Montagnards tegen Stormvogels Foto: Chris Smits

Stormvogels wint gemeentederby in Bergen

Nieuw Bergen | Een mooie voetbaldag op sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen eindigde in mineur doordat de bezoekers alle punten meenamen naar Siebengewald. Geheel onterecht was dit niet alhoewel de wedstrijd zeker anders had kunnen aflopen want in de eerste helft was Montagnards heer-en-meester.

Gedurende de eerste 20 minuten van de wedstrijd kwam Stormvogels er niet aan de pas en de zwakke achterhoede van de bezoekers uit Siebengewald moest alle zeilen bijzetten. De grootste kans kwam uit een corner, maar de kopbal van Bram van Roosmalen werd echter uitstekend uit het doel gerost door de keeper van Stormvogels. Daarna waren er nog kansen voor Jesse Jaspers, Van Roosmalen en de sterk spelende Mohamed Rhamaid. Aan de andere kant werd een doelpunt van Bart Seegers afgekeurd vanwege buitenspel.

De tweede helft draaide echter volledig door enkele goede omzettingen bij Stormvogels. Montagnards werd teruggedrongen en de aanvallen van de thuisploeg werden sporadisch. Stormvogels daarentegen kwam steeds vaker voor het vijandelijke doel en halverwege de tweede helft werd het dan ook 0-1 doordat de verdediging niet goed meeliep met de doorkomende middenvelder Chiel Tijdink. In de 78e minuut kreeg Montagnards nog een hele grote mogelijkheid op 1-1 maar die werd langs geschoten. Tegen het eind van de wedstrijd zette de uitblinker Bart Seegers de 0-2 op het bord en mochten de mannen van Stormvogels feest gaan vieren.

Op donderdag 17 maart speelt Montagnards wederom een thuiswedstrijd. De Maasduinenderby tegen VV Heijen begint om 19.30 uur.