Bergen is klaar voor vluchtelingen uit de Oekraïne
Bergen is klaar voor vluchtelingen uit de Oekraïne Foto: Chris Smits

Noodopvang in Den Asseldonk is ingericht

Video Maatschappelijke discussie VIDEO

Nieuw Bergen | De noodopvang in Den Asseldonk in Nieuw Bergen is klaar om de eerste vluchtelingen uit Oekraïne te ontvangen. Met speciale dank aan onder andere het Rode Kruis 0=AZUU0ZTwinH5arPAPp7hjxMe4GpYUhBKB62AL6A1F4qykvqQqrMVwmw60GiWewkE5_sZ3H7r_hOF6izQ2M4hnAWZiWQOnTYAc7kaS6EgTnOvgzc652vPCIPPfm6UQQcjTYThgmO5tGYXTz7Vttd8sEVu-_8J-73GPi7M2xrtR7z4NA&__tn__=-]K-y-R" tabindex="0" target="_blank">en aan alle mensen uit de gemeente Bergen die babybedjes, kinderstoelen, aankleedkussens, babybadjes, speelgoed, spelletjes en nog veel meer hebben ingezameld om de noodopvang zo goed mogelijk aan te kleden. Ontzettend bedankt hiervoor!

“Wanneer de eerste mensen aankomen en hoeveel het er zullen zijn, weten we nog niet. Vluchtelingen worden in onze regio eerst opgevangen in de noodopvang in Sporthal De Berkel in Horst. Wanneer deze opvang vol is, worden de vluchtelingen in Den Asseldonk opgevangen”, vertelt burgemeester Pelzer. “Zij verblijven hier maximaal 72 uur. Daarna krijgen ze elders in het land een verblijfplaats aangewezen voor de langere termijn.” 


Meer informatie over de noodopvang vind je op: www.bergen.nl/oekraine.  

Heb jij thuis nog campingbedjes, kinderstoelen, aankleedkussens, babybadjes, boxen, kinderspeelgoed, simpele bordspelletjes en dergelijke liggen? Dan kun je die nog steeds afgeven bij de ‘oude Action’, op woensdag of zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Houd de Facebookpagina van Goederenbank Bergen in de gaten voor updates.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT