Ook de kinderen mochten de sterren in de ruimte bewonderen
Ook de kinderen mochten de sterren in de ruimte bewonderen Foto: Sterrenwacht Maasduinen

Landelijke Sterrenkijkdagen: ‘als de sterren daarboven stralen ...’

Algemeen Hobby & vrijetijd

Afferden | Na carnaval stond iedereen weer met beide voeten op de grond, hoewel: Sterrenwacht Maasduinen in Afferden opende voor het eerst de deuren tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2022. Bezoekers kregen de kans om het firmament af te struinen en te observeren ‘als de sterren daarboven stralen’.

Het werd een groot succes waarbij meer dan 90 geïnteresseerden uit de regio zich hadden aangemeld om een blik in het heelal te werpen. Zowel kinderen als volwassenen kregen de kans om zelf aan de slag te gaan, zoals zelf door middel van je telefoon de nodige maankraters fotograferen door de gigantische telescoop in de koepel. Ook binnen waren er telescopen te zien en kon men genieten van een enthousiaste presentatie onder het genot van een drankje met vlaai. Het evenement was zeker voor herhaling vatbaar, zo vertelden de vele enthousiaste sterrenwachters in spe.

Na de afgelopen coronaperiode zal Sterrenwacht Maasduinen weer activiteiten gaan verzorgen zoals kijkavonden, cursussen en lezingen. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT