Fast pakt driepunter in een spannende wedstrijd
Fast pakt driepunter in een spannende wedstrijd Foto: Paul Klerckx

Fast houdt play-offs in het vizier

Sport Sport

Gennep | ARBO Rotterdam/FAST heeft weer eens drie punten aan het totaal toegevoegd. In een sfeervol Pica Mare wees de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis Voltena uit Werkendam met 3-0 (25-21, 25-19 en 25-21) terug. Anders dan de uitslag doet vermoeden was de strijd tussen de nummers tien en twaalf in iedere set spannend. (Door Jos Gröniger)

De bezoekers uit het Land van Altena maakten het de wat traag gestarte thuisclub in de eerste set behoorlijk lastig. Voltena nam halverwege de set een ruime voorsprong maar FAST boog die achterstand om in een 25-21 setwinst. De jonge tegenstanders brachten ook in de tweede set de bal steeds weer terug en dat zorgde voor lange rally’s. Het energieke Voltena had FAST in de eerste wedstrijd van de competitie in verlegenheid gebracht en op een 2-0 achterstand gezet. Dat lukte de debutant in de Eredivisie ditmaal niet.

De thuisploeg, waar Michelle Koolen op het laatste moment met een enkelblessure afhaakte, had moeite met het tegenspel maar trok ook de tweede set zelfverzekerd naar zich toe. De nummer twaalf liet zich niet zonder meer naar de slachtbank leiden, bleef ook in de derde set lang in de running. FAST dacht daar anders over en pakte de set gedecideerd met 25-21.

Trainer/coach Jacek Ziemba toonde zich tevreden met de gave driepunter maar was trots op het vertoonde spel. “Het team heeft de opdrachten perfect uitgevoerd”, aldus de trainer die zegt dat de ploeg de weg naar boven gevonden heeft. “Dit is de vierde keer in vijf wedstrijden dat we zo goed spelen.” FAST heeft de negende plaats die een ticket oplevert voor de play-offs om het kampioenschap nog steeds in het vizier.