Het muurtje van EWC probeert een doelpunt te voorkomen
Het muurtje van EWC probeert een doelpunt te voorkomen Foto: Chris Smits

Montagnards pakt drie punten bij EWC ‘46

Sport Sport

Well | Zondag 20 maart stond de gemeentederby in Well tegen EWC ‘46 op het programma. Waarschijnlijk een derby die nog nooit met zo weinig publiek is gespeeld....maar Ajax-Feyenoord en Max Verstappen zullen daar geen goed aan hebben gedaan. Maar degenen die aanwezig waren op sportpark Oude Linde hebben een aantrekkelijke wedstrijd gezien waar twee ploegen voor de winst gingen.

De eerste helft was licht in het voordeel van de thuisploeg alhoewel dit tot weinig kansen leidde. Aan de andere kant waren er een aantal schoten op doel maar dat waren even zovele afzwaaiers, dus de thee werd opgezocht met een 0-0.

De tweede helft werd ‘t Urst van Montagnards steeds aanvallender en EWC moest zich gaan beperken tot counters. Maar wederom kregen de bezoekers de deksel op de neus want uit één van die counters wist Koen Stevens doel te treffen en stond het halverwege de tweede helft met 1-0. Maar de kopjes gingen niet naar beneden en al snel leek Dick Kleeven de stand op 1-1 te zetten maar de bal caramboleerde via de paal weer terug het veld in. In de 72e minuut was het toch raak. Een goed voorbereidende actie van Bram van Roosmalen met een mooie voorzet werd door Dick Kleeven nog tegen de keeper geschoten maar daar was Jesse Jaspers als de kippen bij om de vrij liggende bal binnen te schieten. Een terechte 1-1 stond op het Wellse bord, maar Montagnards ging gelijk op zoek naar de winnende treffer en die tweede goal viel er al snel. Een perfecte lange bal van Jens Jennissen kwam bij de diepgaande Bart Buddiger en zijn goede voorzet werd door Dick Kleeven binnen gegleden. De thuisploeg gooide alles naar voren, maar mede dankzij een goede redding van Martijn van Ginkel bleef de 1-2 op het scorebord. Montagnards is door deze overwinning directe concurrent EWC voorbij op de ranglijst en staat nu, met nog een inhaalwedstrijd te gaan, op de negende plaats.