Afbeelding
Foto: Het Pergolesi Ensemble

Stabat Mater van Pergolesi in Franz Pfanner Huis

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Arcen | Het fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor Goede Vrijdag, is niet alleen een veel gehoord paasoratorium naast de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736 toen 26 jaar oud was.

Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet, uitgevoerd door het Pergolesi Ensemble, is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren. 

Ervaar op 10 april 2022 om 11.30 uur dit meeslepende Stabat Mater in de serene sfeer en buitengewoon fraaie akoestiek van het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen. Het concert duurt één uur en er wordt dan geen pauze ingelast. De entree bedraagt 14 euro per persoon en kan bij binnenkomst contant worden betaald, er is geen mogelijkheid om te pinnen. Het Pergolesi Ensemble geeft een jaarlijks terugkerende concertreeks met Pergolesi’s Stabat Mater en staat onder leiding van alt/mezzo Marianne Selleger.


Reserveren wordt aanbevolen via reserveren@franzpfannerhuis.nl. Nadere info 077 - 473 2279 b.g.g. 06 - 1588 5603.
Zie ook website: www.pergolesi.nl 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT