Sinds afgelopen vrijdag is Kobus weer in de vaart
Sinds afgelopen vrijdag is Kobus weer in de vaart Foto: Eigen

Veerboot Kobus vaart weer

Openbare publicatie Recreatie & Toerisme

Wellerlooi | Op vrijdag 1 april is het voet- en fietsveer tussen Blitterswijck en Wellerlooi begonnen aan het 20ste vaarseizoen. Door de vernieuwing van de veerboot en de opleiding van nieuwe schippers het afgelopen jaar, verwacht de vrijwilligersorganisatie de komende tien jaar weer zorgeloos te kunnen varen.

Onderhoud
Veerboot Kobus is vorig jaar volledig gerenoveerd en daarmee klaar om weer minimaal tien jaar te kunnen varen. Gedurende de winterperiode heeft de vernieuwde veerboot een grote beurt gehad, waarmee de boot technisch weer perfect in orde is voor het nieuwe vaarseizoen. Daarnaast is veerboot Kobus door de vrijwilligers weer van een nieuwe verflaag voorzien, waardoor hij er ook weer stralend uit ziet.

Twintigjarig bestaan
Op dinsdag 26 april 2022 is het alweer twintig jaar geleden dat de eerste voetgangers en fietsers over de Maas werden gevaren door veerboot Kobus. Dit jaar zal daarom voor stichting voet- en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi in het teken staan van het twintigjarig jubileum.

Schippers
Stichting voet- en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi bestaat uit allemaal enthousiaste vrijwilligers met passie voor het varen. Afgelopen jaar zijn er zeven nieuwe schippers opgeleid, waardoor het mogelijk is dat er nieuwe gezichten zijn die u begroeten tijdens de overtocht.

Vaartijden en tarieven
De tarieven blijven dit jaar gelijk aan die van vorig jaar. Fietsers betalen € 1,20 per overtocht. Voetgangers en kinderen tot 12 jaar betalen 60 cent. 
April: dagelijks van 09.30 - 18.30 uur
Mei t/m augustus: dagelijks van 09.30 - 19.30 uur
September: dagelijks van 09.30 - 18.30 uur
Oktober: dagelijks van 11.00 - 16.00 uur

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT