De nieuwe gemeenteraad van Gennep
De nieuwe gemeenteraad van Gennep Foto: Gemeente Gennep

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Openbare publicatie Politiek

Gennep | Op 29 maart nam de gemeente Gennep afscheid van de ‘oude’ raad, om op 30 maart de ‘nieuwe’ raad welkom te heten. De kiezer had gesproken en wel zodanig dat circa een derde van de raad wijzigde. 

Zo werd er afscheid genomen van zes raadsleden, waarvan er twee niet fysiek bij de vergadering konden zijn. CDA-raadslid Jos Sutmuller zat in Zuid-Afrika en SP-raadslid Hendrik-Jan van Essen zat gedwongen thuis met corona. De burgemeester kon ze toch toespreken omdat ze via een livestream konden meekijken. Henny Frentz (SP), Fred Knigge (VVD), Remco Reinten (CDA) en Paul Wessels (D66) zegden de raad ook vaarwel. De heren Knigge en vooral Wessels gebruikten de gelegenheid om de raad ook nog een keer zelf toe te spreken. De vertrekkende raadsleden kregen als dank een gegraveerde lei van het dak van het stadhuis. Dit werd aangevuld met een pakket met streekproducten. Een afscheidsborrel op het gemeentekantoor maakte het afscheid feestelijk.

De 17 nieuwe raadsleden werden op woensdag beëdigd onder het toeziend oog van een volle tribune. De burgemeester reikte elk raadslid een met hun pasfoto gepersonaliseerd boek uit, met bij elke fractie een toepasselijke titel, gebaseerd op een bekende song. De rest van het boek was nog leeg, het is namelijk bedoeld als ideeënbundel. Elk raadslid kan hierin zijn/haar ideeën voor een beter Gennep kwijt. Samen met een mooie bos bloemen werd de nieuwe raadsperiode in stijl ingeluid. Daarna was het woord aan de lijsttrekker van de grootste fractie. CDA-raadslid Jacques van Bergen, om de stand van zaken te melden van de formatie. Hij vertelde dat er met elke fractie gesprekken zijn gevoerd, met een aantal ook meerdere gesprekken en dat de voorkeursvariant die is van CDA,VVD en ELsss. De PvdA en de SP hadden aangegeven geen trek te hebben in een plek in de coalitie, zodat alleen D66 echt buiten de boot lijkt te gaan vallen. De heer Van Bergen verwacht dat ergens in mei het nieuwe college zal kunnen aantreden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT