Er komen nog steeds donaties binnen maar er is meer nodig
Er komen nog steeds donaties binnen maar er is meer nodig Foto: Anée Cossé

Donaties Oekraïne lopen zorgwekkend terug

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Kort nadat Rusland met haar ‘speciale militaire operatie’ Oekraïne binnenviel en daar op zeer gewelddadige wijze, nu inmiddels zes weken, dood en verderf zaaide, werden er overal in het land hulpacties op touw gezet om de slachtoffers in Oekraïne met geld en goederen te ondersteunen. Hulporganisaties merken nu dat de donaties enorm teruglopen terwijl de behoefte nog steeds erg groot is.

Anée Cossé uit Wellerlooi is betrokken bij de ‘Out of Area Foundation’ merkt ook dat er minder goederen worden gedoneerd. “De behoefte is veranderd. Waren het in het begin vooral dekens en slaapzakken, maar nu zes weken na de uitbraak is er meer behoefte aan medicijnen, babyvoeding en houdbaar voedsel.”

Genoemde donaties kunnen nog steeds worden afgegeven bij de inleverpunten zoals de oude Action in Nieuw Bergen en Goederenbank Bergen aan de Lindenlaan.

Vrijwilligers gezocht
In de oude Action op Mosaïque in Nieuw Bergen worden goederen ingezameld voor de vluchtelingen uit Oekraine. Het afleverpunt is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur De werkzaamheden van de vrijwilligers bestaan uit, het ontvangen, sorteren en inpakken van de gedoneerde goederen. Daarnaast het helpen en te woord staan van mensen die komen voor informatie en vragen. 

Heeft u tijd? Geef u zich dan op via 06 - 1352 2589 of loop op woensdag of zaterdag even binnen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT