Afbeelding
Foto: IVN

Meer weten over de natuur in je buurt?

Algemeen Natuur

Altijd al meer willen weten over de natuur in de buurt? Kom dan naar onze natuurbelevingscursus.

IVN Maas en Niers organiseert een bijzondere maar vooral gevarieerde natuurbelevingscursus. De cursus wordt gegeven door onze natuurgidsen. Een aantrekkelijk programma voor jongeren en volwassenen.

Op verschillende lesmomenten staan onze natuurgidsen stil bij de rijke natuur in onze omgeving zoals de maasheggen, Mookerheide, stuwwal en Maasduinen. Met aandacht voor zowel het ontstaan hiervan als de daar levende planten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen. Ook hoe we de natuur een handje kunnen helpen, denk aan klimaat, leefomgeving, agrarisch natuurbeheer en bermbeheer, komen aan bod.

We gaan wandelen in de Maasheggen en in poelen scheppen om waterdiertjes te ontdekken. Er is een dia-avond ingepland voor planten en insecten. We gaan vogels spotten tijdens een vroegevogelwandeling. Verder bezoeken we het Jachtslot de Mookerheide, de Mookerschans en krijgen we een toelichting over de geologie.

Waar: IVN locatie ’t Leger, Kampweg 10 Gennep
Aanvang theorieavonden: 19:30 uur
Cursusdata 28 april, 1, 12 en 15 mei, 2, 6 en 9 juni.
Kosten: ben je nog geen IVN lid dan betaal je € 60 en krijg je van ons 1 jaar gratis IVN lidmaatschap. IVN leden betalen € 30
Maximaal deelnemers: 20

Aanmelden VOOR 20 april ’22 via aanmeldformulier op onze website: https://www.ivn.nl/afdeling/maas-en-niers/aanmeldformulier-een-activiteit of via educatie@ivn-maasenniers.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT