Afbeelding

EWC pakt diep in blessuretijd nog een punt in Milsbeek

Sport Sport

Milsbeek | Op sportpark De Zwarteweg in Milsbeek stond afgelopen zondag de Maasduinenderby tegen EWC ‘46 uit Well op het programma. De wedstrijd kende twee gezichten. Was het in de eerste helft dat EWC het spel bepaalde, zo controleerde de de thuisploeg de tweede helft en was de 2-2 eindstand wel rechtvaardig. Zuur voor Milsbeek was het dat de Wellse gelijkmaker pas diep in blessuretijd werd gescoord.

Lees hieronder het wedstrijdverslag van de website van SV Milsbeek:

Ook in deze wedstrijd was weer sprake van slecht tot matig voetbal van beide kanten. De eerste 30 minuten had EWC een veldoverwicht door bijna elk duel te winnen. Maar dit veldoverwicht leidde niet tot grote kansen. Milsbeek stelde daar totaal niets tegenover. Geen enkele fatsoenlijke aanval en bijna geen enkele goede combinatie. Tekenend voor het zeer magere spel van Milsbeek was het feit dat pas in de 31e minuut een bal op het doel van EWC werd geschoten. De 1-0 voorsprong voor EWC, in de 19e minuut middels een fraaie treffer van routinier Koen Stevens, was dan ook zeer terecht. De laatste 15 minuten van de eerste helft werd Milsbeek iets gevaarlijker en een doorbraak van Pepe van de Hoeve leidde bijna tot de, op dat moment, onverdiende gelijkmaker. Dat die voor de rust toch nog kwam was een complete verrassing. Een vrije trap werd door de prima spelende Luuk de Bruin enigszins gelukkig in het doel geschoten.

De tweede helft een geheel ander spelbeeld. Milsbeek was nu de iets beter spelende ploeg door nu wel meer duels te winnen en energieker de aanval te zoeken, EWC kon geen vuist meer maken en werd niet meer gevaarlijk. In de mooiste aanval van de wedstrijd werd Nick Derksen onreglementair in het 16 metergebied van EWC onderuitgehaald. De terechte strafschop werd benut door Pepe van de Hoeve. Hierna vergat Milsbeek om de beslissende treffer te scoren. Daardoor kreeg de ploeg in die bewuste 96e minuut de deksel op de neus. Door dit gelijkspel handhaaft Milsbeek zich prima in de middenmoot.