Het blok van Fast stond als een huis
Het blok van Fast stond als een huis Foto: Peter Gommans

Fast motiveert zich en begint met zege

Sint Anthonis | ARBO Rotterdam/FAST heeft de eerste uit een reeks van zes wedstrijden in de B-poule gewonnen. In de Activiahal in Sint Anthonis klopte de regionale volleybal eredivisionist Lammerink Installatiegroep Set Up ’65 uit Ootmarsum met 3-1 (21-25, 25-18, 29-27 en 25-16). (Door Jos Gröniger)

De ploeg van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola wisselde goede en minder goede momenten af tegen het Twentse team dat de Eredivisie vaarwel gaat zeggen. Het gegeven dat de tegenstander dit trieste besluit genomen heeft, en het gebrek aan een prijs voor de winnaar en sanctie voor de laatste uit de B-poule maakt de hele competitie als een strafexpeditie voor de vier deelnemers. Nadat FAST nul op rekest kreeg bij het voorstel de B-poule in een knock-outsysteem te spelen, restte het team uit Gennep en Sint Anthonis niets anders de strijd met Set Up ’65 aan te binden alsof er veel op het spel stond.

De bezoekers openden brutaal met een 21-25 setwinst, maar de thuisploeg herpakte zich en trok met 25-18 de stand gelijk. Set Up gaf zich nog niet gewonnen en leek met de derde set aan de haal te gaan. Met een uiterste krachtinspanning trok FAST de set met 29-27 naar zich toe. Lammerink Installatiegroep Set Up’65 had daarmee het kruit verschoten en gaf zich met 25-16 gewonnen.

Na deze winnende start wacht aanstaande zaterdag de uitbeurt tegen Voltena uit Werkendam. Deze ploeg sloot het debuutseizoen in de Eredivisie af met een twaalfde plaats. In de reguliere competitie wist FAST beide ontmoetingen te winnen met 3-2 en 3-0, wat echter niet betekent dat deze tegenstander te onderschatten valt.
Voltena - ARBO Rotterdam/FAST begint zaterdag 16 april om 19.00 uur in sporthal De Crosser in Werkendam.