Meer bloemen zorgen voor meer insecten
Meer bloemen zorgen voor meer insecten Foto: IKL

Doe mee met de zaaigoed-actie voor een Bloemrijk Gennep

Openbare publicatie Natuur

Gennep | Deze week, van 12 tot en met 18 april, is de Week van de Groene Tuin. In het kader daarvan organiseert de gemeente de Gennepse zaaigoed-actie. Vanaf deze week kunt u weer zaadmengsels voor grote en kleine oppervlaktes bestellen of ophalen op een locatie bij u in de buurt.

Bloeimengsel voor grote oppervlaktes
In samenwerking met DSV Zaden uit Ven-Zelderheide biedt de gemeente de mogelijkheid om een bloeimengsel te bestellen voor oppervlaktes groter dan 100 vierkante meter. Bijvoorbeeld een akkerrand, overhoek of een braakliggend perceel in het buitengebied. Er is gekozen voor een langdurig bloeiend mengsel, dat veel bijen en hommels kan voeden. Wilt u een bestelling doorgeven? Dat kan tot en met 28 april via groenergennep@gennep.nl. Vermeld uw adres- en contactgegevens en de oppervlakte die u wenst in te zaaien. De juiste hoeveelheid zaadmengsel wordt voor u klaargezet en kan begin mei worden opgehaald. Bestellers ontvangen daarover bericht.

Een stukje tuin inzaaien
Daarnaast kunnen inwoners van de kernen vanaf 12 april een zakje bloemenzaad ophalen bij een van de ophaalpunten. Kijk voor een overzicht van de ophaallocaties op www.gennep.nl/bloemenzaad maar wees er snel bij, want op is op.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT