Professor Hans van der Hoeven ontving zijn onderscheiding op het Radboud in Nijmegen
Professor Hans van der Hoeven ontving zijn onderscheiding op het Radboud in Nijmegen Foto: Gemeente Mook

Buitengewone Koninklijke Onderscheiding voor Hans van der Hoeven

Openbare publicatie Familieberichten

Nijmegen | Namens koning Willem Alexander heeft burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar, op woensdag 6 april in Nijmegen een buitengewone Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de in Mook woonachtige Prof. Dr. J.G. (Hans) van der Hoeven. Hij is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een bijzondere onderscheiding waarbij er sprake moet zijn van “exceptionele verdiensten voor de samenleving”. De uitreiking vond onder grote belangstelling plaats in het Radboudumc Experience Centre na afloop van een vakinhoudelijk symposium.

Burgemeester Gradisen gaf tijdens zijn persoonlijke toespraak aan dat, vanwege Covid-19, de uitreiking eerder twee keer is uitgesteld. Vanuit zijn jeugd wilde de heer Van der Hoeven al arts worden. Nadat hij als arts in Rotterdam cum laude is afgestudeerd, heeft hij in 1993 de opleiding tot internist en intensivist afgerond aan het Leids Universitair Medisch Centrum. De heer Van der Hoeven promoveerde daar in 1994. Vanaf 1993 werkte hij als chef de clinique op de IC in het Leids Universitair Medisch Centrum. In 1997 stapte hij als hoofd van de IC over naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

De heer Van der Hoeven wordt gekarakteriseerd als een bevlogen medisch professional en een sociaal zeer betrokken persoon. Burgemeester Gradisen beëindigde zijn toespraak met een citaat. Een waardering die uitstekend is verwoord door Prof. Dr. Arthur van Zanten, internist en intensivist. Hij schrijft over de heer Van der Hoeven: “een fijne collega en dé intensivist, door wie elke Nederlandse intensivist zelf graag zou willen worden behandeld als Intensive Care-opname nodig zou zijn.” Een groter compliment is er niet te geven, aldus de burgemeester.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT