Het afsluitende feest werd drukbezocht en was zeer gezellig
Het afsluitende feest werd drukbezocht en was zeer gezellig Foto: René Poels

Goedbezochte FIESTA mooie afsluiting schoolprogramma GESP

Algemeen Jeugd voor Jeugd Maatschappelijke discussie

Gennep | “Het was fantastisch. Veel gedaan. Leuke afsluiting.” Dat lieten de kinderen en hun (groot)ouders die de FIESTA bezochten weten aan de vrijwilligers van GESP. Ook de burgemeester van de gemeente Gennep, Hans Teunissen, kwam een kijkje nemen. Er was dan ook van alles te beleven vorige week donderdag 14 april in Zaal 4Events bij Pica Mare in Gennep. Dansen, Spaanse les, knutselen en trommelen. En dat waren de workshops nog maar.

WML was ook aanwezig en daar konden de kinderen een waterleiding aanleggen. Vrijwilligers van het Wereldpaviljoen in Steyl lieten kinderen knutselen met allerlei materialen. En bij GESP kon de prijs van een levensmiddelenpakket geraden worden. Het hele pakket kostte bij de kassa bij Plus Voet in Mook € 79,27. Lucas ten Haaf uit Ottersum zat er met € 79,50 het dichtste bij. Nog diezelfde avond werd Lucas door zijn ouders uit bed getrommeld om het pakket en de bijbehorende felicitaties in ontvangst te nemen.

Klapper op de avond was de modeshow. Zo’n 12 kinderen uit groep 7 en 8 hadden zich in zelfontworpen kleren gestoken en lieten die vol trots zien. De kleding was verfraaid met allerlei afvalmateriaal. Dat afval geen afval hoeft te zijn, werd door deze kinderen met prachtige creaties op de catwalk wel duidelijk.

FIESTA werd georganiseerd door Stichting GESP en Gennep doet mee. In de weken voorafgaand aan dit festijn, hadden leerlingen van 8 scholen in Gennep al kennis gemaakt met Nicaragua en de Global Goals. Kinderen oriënteerden zich zo op zichzelf en de wereld om hen heen.

De opbrengst van dit event wordt besteed aan projecten rondom kinderen en schoon drinkwater in San Pedro de Lóvago.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT