Nationale Herdenking op Landgoed De Hamert
Nationale Herdenking op Landgoed De Hamert Foto: eigen

Nationale Herdenking live op Maasduinen Centraal

Algemeen Maatschappelijke discussie

Wellerlooi | De Nationale Herdenking op woensdag 4 mei, die plaatsvindt bij het verzetsmonument op de Hamert in Wellerlooi, zal live worden uitgezonden via de sociale mediakanalen Facebook en YouTube van Maasduinen Centraal. De uitzending zal om circa 19.45 uur starten.

Het programma van de herdenking ziet er als volgt uit. Om 19.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer in Wellerlooi, waarna de stoet om 19.40 uur in stilte vertrekt, onder begeleiding van het St. Antoniusgilde Well, naar het monument op De Hamert. 

Bij het verzetsmonument
Na een trompetsignaal om 20.00 uur is het twee minuten stil. Na dit stiltemoment speelt Fanfare Nooit Gedacht uit Wellerlooi de ‘Last Post’. Het college van Gemeente Bergen, een afvaardiging van Gemeente Weeze, het St. Antoniusgilde Well, een afvaardiging van de veteranen uit de gemeente Bergen, familieleden van de overledenen en bezoekers leggen een krans of bloemen bij het monument. Het college en twee leerlingen van Basisschool Catharina uit Wellerlooi leggen gezamenlijk de krans van Gemeente Bergen. Tijdens de kranslegging speelt Fanfare Nooit Gedacht een passend muziekstuk. Vervolgens dragen twee leerlingen van Basisschool Catharina een gedicht voor, en aansluitend is de toespraak van burgemeester Manon Pelzer, met daarna de toespraak van voormalig burgemeester van Weeze de heer Ulrich Francken.

Na de klanken van het Wilhelmus ben je van harte welkom in Jachthut op den Hamer. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT