Afbeelding

EWC ‘46 in slotfase onderuit tegen Stormvogels

Well | Op donderdagavond 12 mei werd er een compleet programma gespeeld in de vierde klasse en op sportpark Oude Linde moest de gemeentederby EWC ‘46 tegen Stormvogels ‘28 uit Siebengewald worden afgewerkt. Na een relatief gezapig eerste half uur werd het vervolgens toch een stevige pot voetbal met veel opmerkelijke gebeurtenissen.

In de 35. minuut werd Daniel Salins in het strafschopgebied onderuit gehaald en de linkerspits van EWC zou zelf het vonnis voltrekken. Na de 1-0 wilde de thuisploeg doorzetten maar door een ongelukkige botsing met de keeper van Stormvogels werd de wedstrijd even stilgelegd. Na een uitvoerige blessurebehandeling leek de keeper verder te kunnen, echter was dit van korte duur. Omdat ook het tweede elftal van Stormvogels tegen EWC speelde moest hun keeper kort voor de rust, de aan het hoofd geblesseerde eerste doelman vervangen. Dat deerde de bezoekers verder niet want het was Bart Seegers die voor Stormvogels in de extra tijd de gelijkmaker verschafte uit een mooi vrije trap.

De tweede helft was nog maar tien minuten bezig toen de doelman van EWC een doorgebroken speler onderuit haalde en met rood kon vertrekken. De reservekeeper werd ingebracht in de plaats van Ruud Klabbers, die werd geofferd en kon gaan douchen. Met tien man hield de thuisploeg zich nog goed staande en had zelfs nog wat kleine kansen, maar Taleb Sarkouk was in de 83. minuut trefzeker en zorgde voor de 1-2 voorsprong voor de bezoekers. In de blessuretijd werd het zelfs nog erger voor EWC, want achtereenvolgens scoorden Thomas Creemers en Wesley Brons waarmee een enigszins geflatteerde 1-4 eindstand werd bereikt.